MUNTANYA

SEGUEIX LES

PREVISIONS

Esquí de muntanya – previsió del 28 de desembre

En el conjunt del Pirineu, el mantell es presenta feble i estable. La vessant nord del Pirineu i les zones d’influència ja han assimilat la nevadeta que els va afectar fa uns dies i ja es presenta regelada com a la resta del Pirineu. Aquesta dinàmica s’allargarà els propers dies a tot el Pirineu afavorint el regel de la neu amb la lleugera baixada de les temperatures. Malgrat la gran estabilitat del nivell, no podem oblidar que en vessants obagues de tot el Pirineu (les úniques esquiables) hi ha un risc baix de caiguda de plaques.

ATENCIÓ:

  • La neu està molt regelada i pot ser difícil de controlar còmodament els esquís damunt d’aquesta superfície.
  • En general els mantells de neu són molt estables però no abaixeu la guàrdia, ja que es poden formar allaus petites en zones afavorides i elevades.
  • Recomanem esquiar per terrenys llisos de les obagues de les muntanyes tant de la vessant nord com de la sud del Pirineu per la manca de neu.

La neu es va envellint i reduint degut a la inversió tèrmica i anticicló dels darrers dies. La estabilitat del mantell de neu és alta a tot el Pirineu, no obstant en molts casos resulta escassa per poder-hi esquiar. És possible fer-ho en obagues poc rugoses i elevades en general. La neu que trobem està força regelada i per tant, s’ha de ser molt prudent!

Distribució del Mantell Nivel 
Al Pirineu oriental, vessant sud del Pirineu i Prepirineu, el mantell és esquiable per damunt de 2200m en orientacions N i 2600m en orientacions Sud. Els gruixos d’aquesta banda van dels 10 als 60 cm (punts amb gruix superior a causa del vent). El vessant nord del Pirineu és esquiable per damunt dels 2000 en orientacions nord i 2400 en orientacions sud amb gruixos de 10 a 60cm

Tendència
Segons les nostres previsions, tot ens fa pensar la tendència de cara a divendres i el cap de setmana es mantingui o disminueixi el risc d’allaus en general degut al manteniment de la situació anticiclònica i a la lleugera baixada de les temperatures. El perill d’allaus es baix al conjunt del Pirineu, i moderat en algunes raconades del vessant nord del Pirineu Francès

LA NOSTRA RECOMANACIÓ:

Iniciar sortides en cotes altes i mantenir les majors alçades possibles transcorregudes per les obagues per poder trobar alguna racó amb neu menys regelada i més fàcil d’esquiar. Us recomanem una sortida al Bastiments (Ripollès) per poder gaudir de les millors neus del Pirineu d’aquests dies. 

No us perdeu la Previsió del temps de MeteoPirineus!
Amb la col·laboració d’AlPirineu

IMPORTANT:

Butlletí elaborat a partir de la informació de diverses webs oficials: Butlletins ICGC, MeteoAndorra, AEMET, MeteoFrance.

MeteoPirineus Catalans amb els amics AlPirineu unifiquem i redactem les diverses informacions oficials disponibles per elaborar informació adreçada als nostres visitants una informació clara i directa sobre les condicions de neu, amb l’objectiu d’ajudar a triar la millor opció disponible per la pràctica d’activitats de neu fora dels espais controlats (pistes d’esquí, carreteres, etc).

Tradueix »