PREVISIONS

SEGUEIX LES

PREVISIONS

Previsió 30 i 31 de gener – Neu, neu i més neu!

Espectacular la nevada d’ahir! General i tot i que finalment si vam tenir una lleugera pujada de cota, que va fer ploure a les cotes més baixes del Pirineu i Prepirineu, els gruixos acumulats van ser molt destacables, per sobre del mig metre a la majoria del Pirineu i arribant a superar el metre de neu nova a zones altes del vessant nord, amb el permís del vent!

I com ja anunciem, setmana que continuarà amb nevades! A cotes un pèl més altes, però amb aquesta inèrcia a continuar arribant diverses situacions de neu de forma successiva. Quin pastís que acabem acumulant al Pirineu!! 

Dimarts 29: La neu tornarà a ser protagonista a tot el Pirineu!! La cota de neu es desplomarà i a la nit (començaran a remetre les precipitacions) podrà nevar a totes les cotes del Pirineu. Dia fred. Nevada més intensa al Pirineu occidental i vessant nord.

Dimecres 30: Durant la matinada continuarà nevant a totes les cotes de gran part del Pirineu! Al llarg del matí la neu s’anirà restringint al Pirineu axial i cap al migdia ja només a zones del vessant nord. Clarianes a la resta del Pirineu i Prepirineu.
A últimes hores del dia, noves nevades arribant pel Pirineu occidental!

Acumulats moderats de neu, amb gruixos acumulats entre 5 i 20cm, novament més quantitat al Pirineu occidental i vessant nord i més minsos al Pirineu oriental. Com hem comentat, precipitacions de neu a gairebé totes les cotes del Pirineu (600m).

Fort vent del mestral entre la nit de dimarts i matí de diumenge. Gir del vent a la tarda a SW! Torb fort.
Fred de ple hivern.

Dijous 31: Durant la matinada les precipitacions aniran estenent-se pel Pirineu occidental, arribant alguns ruixats al Pirineu oriental. Al llarg del matí però, escamparan molt ràpidament i s’obriran grans clarianes, tret del vessant nord on podrà nevar feblement fins a la tarda..
Al vespre, arribada de noves precipitacions per l’Alta Ribagorça i Pallars.

La cota de neu a la matinada se situarà entorn dels 700m, però al migdia es dispararà fins als 1800m. A la nit podrà nevar per sobre dels 1800- 1900m al Pirineu occidental.
Pujada de temperatura.

Tendència pels pròxims dies: 

Divendres amb precipitacions abundants al vessant sud del Pirineu, això sí, cota de neu que començarà alta, entorn dels 1900m, per anar baixant al llarg del dia fins a totes les cotes. La nevada podrà ser destacable en zones altes de la Ribagorça, Pallars, Alt Urgell, Solsonès, i més moderada a la resta del Pirineu. Poc al vessant nord. 

Dissabte incertesa.. Molt probablement continuaran les nevades!

Diumenge ara per ara, dia estable i dominat pel sol!

QUINA SETMANA!!! UE UE UE UE

Volem celebrar que ja som més de 10000 seguidors a Instagram, i les nostres xarxes socials ja superen els 35000 seguidor! Gràcies per la vostra confiança!!

VOLEM LES VOSTRES FOTOS #meteopirineuscatalans!!! Facebook, Instagram, Twitter!! La vostra info és vital per nosaltres!

Albert de Gràcia

 

Font https://es.snow-forecast.com/maps/static/pyrenees/next3days/snow de neu acumulada entre diumenge 27 i dimarts 29
Tradueix »