MUNTANYA

SEGUEIX LES

PREVISIONS

Esquí de muntanya – previsió 31 de gener. Paquet de neu = fort perill d’allaus!

En el conjunt del Pirineu, el mantell es presenta gruixut. Al vessant nord i zones d’influència és fins i tot molt gruixut. La suma de les nevades dels darrers 10 dies ja acumulen més d’un metre de neu en la majoria dels casos, arribant en algunes zones més concretes a vora 2 metres. Al vessant sud aquesta xifra és notablement més baixa, però també abundant.
Aquestes nevades han anat acompanyades de vent que han pogut afavorir sobreacumulacions de neu en molts punts.
D’aquesta manera, el risc d’allaus es manté al vessant nord i zones d’influència amb risc FORT(4/5). D’altra banda, el risc és Marcat (3/5) al vessant sud del Pirineu més oriental i MODERAT (2/5) al Prepirineu.
El temps canviant pot fer variar molt les condicions del terreny, ja que dijous 31 s’espera una pujada sobtada de les temperatures acompanyada d’aigua a cotes mitges i divendres un nou descens del termòmetre i nova nevada abundant fins dissabte.

ATENCIÓ:

  • Risc FORT a la major part del Pirineu. Es recomana no esquiar fora pistes en totes aquestes zones on hi hagi aquest risc. Tanmateix si escollim àrees amb risc inferior, caldrà analitzar el terreny a esquiar i evitar zones exposades.

Continuem amb situació de nevades i ja hem passat en poc menys de dos setmanes del terra sec, a gruixos molt destacables arreu del Pirineu!
No obstant les temperatures d’aquests dies són poc estables amb nevades que varien de cota 500 fins a 1800. Aquest fenomen pot propiciar els canvis de les condicions del mantell de neu. Les àrees esquiables amb esquí de muntanya són extenses gràcies al mantell de neu homogeni que presenta la serralada!

Distribució del Mantell Nivel 
Al Pirineu oriental i Prepirineu, el mantell és esquiable per damunt de 1500 m en orientacions N i 1800 m en orientacions Sud. Els gruixos d’aquesta banda van dels 30 als 100 cm (punts amb gruix superior a causa del vent).
El vessant nord del Pirineu i àrees d’influència és esquiable per damunt dels 1000 metres en orientacions nord i 1300 m en orientacions sud amb gruixos de 60 a 180 cm.
A la resta del vessant sud del Pirineu el mantell és esquiable per damunt dels 1400 m en orientacions nord i 1500 m en orientacions sud amb gruixos de 40 a 140 cm.

Tendència

Segons les nostres previsions, tot ens fa pensar que la tendència de cara a divendres i el cap de setmana es mantinguin els riscos esmentats, o fins i tot es puguin incrementar! Les noves nevades abundants previstes i les fortes ventades de dissabte, poden fer variar completament les condicions del mantell!

LA NOSTRA RECOMANACIÓ:

Realitzar sortides en zones segures, poc exposades i en zones amb inferior risc d’allaus Us recomanem una sortida en terreny força segur i amb neu contínua. Pic de Comabona.  (Berguedà)

No us perdeu la Previsió del temps de MeteoPirineus!
Amb la col·laboració d’AlPirineu

IMPORTANT:

Butlletí elaborat a partir de la informació de diverses webs oficials: Butlletins ICGC, MeteoAndorra, AEMET, MeteoFrance.

MeteoPirineus Catalans amb els amics AlPirineu unifiquem i redactem les diverses informacions oficials disponibles per elaborar informació adreçada als nostres visitants una informació clara i directa sobre les condicions de neu, amb l’objectiu d’ajudar a triar la millor opció disponible per la pràctica d’activitats de neu fora dels espais controlats (pistes d’esquí, carreteres, etc).

Tradueix »