PREVISIONS

SEGUEIX LES

PREVISIONS

Previsió 1, 2 i 3 de febrer. La traca de nevades!

Acabarem aquesta setmana apassionant pel que a meteorologia es refereix al Pirineu, amb la mateixa dinàmica de temps molt mogut i nevades abundants o molt abundants!

Dos episodis a destacar!

Nit dijous matinada de divendres, amb precipitacions molt abundants al vessant sud del Pirineu, especialment el més occidental, això sí, amb cotes força més altes (uns 1800m).

Divendres tarda i gran part de dissabte, nova, abundant i generalitzada nevada (i a totes les cotes) del Pirineu i Prepirineu!

Anem a detallar la previ!

Dijous 31: Les precipitacions no arribaran fins al vespre, quan començarà a ploure de forma moderada a tot el Pirineu, amb neu per sobre dels 1800m. La temperatura pujarà força. Vent aponentat.

Divendres 1: Durant la matinada precipitacions molt abundants especialment a l’Alta Ribagorça, Pallars Jussà, sud del Sobirà i gran part de l’Alt Urgell i nord del Solsonès, i més moderades a la resta del Pirineu i Prepirineu, i ben poca cosa al vessant nord del Pirineu. Cota de neu baixant als 1500m. Es mantindran fins a mig matí.
Zones de la vall de Barravés, vall de Boí, vall de Manyanet i Vall Fosca, podran superar els 60mm, i el mig metre de neu per sobre dels 2000m. Així doncs, les zones més pelades per les ventades, quedaran ben cobertes de neu!

Pausa a bona part del Pirineu fins a mitja tarda, tot i que al Pirineu occidental no tindrem massa treva!. A partir de llavors, les nevades començaran a estendre a gran part del Pirineu i a la nit arribaran fins al Prepirineu. La cota de neu anirà baixant fins als 700m. 

Caiguda de la temperatura al llarg del dia. 

Dissabte 2: Durant la matinada les nevades afectaran moltes zones del Pirineu occidental i tindrem treva a l’Oriental. Al llarg del matí les nevades aniran arribant a tot el Pirineu i a partir del migdia, també al Prepirineu.

Nevada forta al vessant nord del Pirineu i força abundant a la resta del Pirineu i Prepirineu. Neu a TOTES les cotes.

VENTADA brutal especialment a partir del migdia (especialment zones altes)! Moltíssima precaució, TORB moolt violent.

Diumenge 3: Amb els mapes actuals, jornada més tranquil·la, amb domini del sol, ambient gèlid i ventades mooooolt fortes, especialment fins al migdia. Torb!

Tendència pels pròxims dies: 

Setmana entrant molt més estable, amb temperatura una mica més agradable, força estones de sol i pas d’alguns fronts! Haurem de seguir-ho! 

A gaudir de la traca final de nevades!
PRECAUCIÓ amb el perill d’allaus! Consulteu el butlletí!

VOLEM LES VOSTRES FOTOS #meteopirineuscatalans!!! Facebook, Instagram, Twitter!! La vostra info és vital per nosaltres!

Albert de Gràcia

 

Font https://es.snow-forecast.com/maps/static/pyrenees/next3days/snow de neu acumulada entre dijous 31 i dissabte 2 (CREIEM QUE MARCA MENYS DEL QUE CAURÀ!)
Tradueix »