PREVISIONS

SEGUEIX LES

PREVISIONS

Nivologia amb Santiago Rodriguez!

Aquests dies Santiago Rodriguez (Chago), un dels referents mundials en el tema de la neu i les allaus, visita els Pirineus! Nosaltres parlem una estoneta amb ell a Port Ainé!

 

Santiago Rodriguez, director Avalanche Science als Estats Units que dóna serveis a les muntanyes d’Amèrica, visita Port Ainé i ens explica la formació que realitzarà durant els pròxims dies amb els diferents tècnics que es dediquen en aquest món de la neu al Pirineu!

També ens acompanya Txema Arteta de Mountain Faces i membre d’ACNA, que es va formar juntament amb altres companys relacionats amb el món de la neu d’Espanya, en un curs fa uns anys amb el Santiago. Segons ens afirma, aquí tenim molts coneixements sobre neu, però els referents es troben als Estats Units i Canadà, i en Santiago és un dels referents mundials de la neu!

Santiago ve als Pirineus enguany a impartir un curs molt interessant a Tavascan, amb la intenció d’unificar coneixements de tots els tècnics que treballen en la predicció de les allaus i estudis de la neu, i ajudar que tothom “parli el mateix llenguatge” i es pugui avançar en una línia de treball conjunta.

Santiago durant la seva visita a Port Ainé ens parla de les característiques úniques de la neu a l’estació, com ja vam parlar en el darrer article! En destaca tres elements que ajuden a mantenir la bona qualitat de la neu, la protecció del bosc, la seva orientació i les baixes humitats del vessant sud del Pirineu. Aquestes condicions ofereix les millors condicions per mantenir la “neu seca” i poder realitzar estudis més interessants que no pas en aquelles zones on la humitat és més elevada i acaba afectant el mantell nival!

El curs és tancat, però si voleu conèixer als seus membres, els trobareu durant els pròxims dies a Tavascan!

Tradueix »