MUNTANYA

SEGUEIX LES

PREVISIONS

Esquí de muntanya – previsió 28 de març. Retorn de la neu al Pirineu!

EL MAPA ANTERIOR MOSTRA EL PERILL GENERAL D’ALLAUS DE TOT EL PIRINEU. DINS DE CADA ÀREA, HI PODEN HAVER GRAUS DE PERILL SUPERIOR DE FORMA MÉS LOCAL. PER TANT ÉS IMPRESCINDIBLE CONSULTAR EL BUTLLETÍ OFICIAL ESPECÍFIC DE LA ZONA QUE TRIEM PER FER L’ACTIVITAT. 

RECORDA, EL PERILL D’ALLAUS SEMPRE EXISTEIX (ENCARA QUE EL GRAU DE PERILL SIGUI 1) I ÉS LA TEVA RESPONSABILITAT LA DECISIÓ DE SORTIR FINALMENT A LA MUNTANYA.

BUTLLETINS ESPECÍFICS: ICGC, Lauegi, MeteoAndorra, AEMET, MeteoFrance.

ESTAT DEL MANTELL NIVAL:

En el conjunt de la serralada Pirinenca, el gruix del mantell de neu es presenta clarament per sota la mitjana. Aquest, està regelat a les nits i humit durant les hores de sol. Les cotes altres més  ombrívoles (<2500m), poden tenir reductes amb neu seca o encrostada. El perill d’allaus presenta pocs canvis respecte al butlletí anterior.
El perill d’allaus es manté moderat (2) al vessant nord més occidental del Pirineu.
El vessant nord-oriental (incloent-hi la Val d’Aran, l’Ariège i zones d’influència), el vessant sud del Pirineu, Pirineu oriental i Prepirineu presenten perill 1 (feble) d’allaus, ja que el temps estable també ha fet estabilitzar el mantell de neu. Ens trobem doncs, en una situació favorable per a la pràctica de l’esquí de muntanya en aquests espais.

ATENCIÓ:

  • El temps anticiclònic i agradable fa que trobem neus regelades durant els matins. És recomanable portar material d’alpinisme (grampons, piolet, ganivetes…) i cantells afilats per progressar per aquests espais.
  • Les orientacions sud i zones exposades al vent del Prepirineu i vessant sud del Pirineu, no són esquiables per la presència irregular de neu i la rugositat del terreny.

Es perpetua l’estabilitat donant lloc a mantells cada vegada més estables arreu del Pirineu. No obstant les temperatures nocturnes continuen baixes, força hivernals donant lloc a neus dures i regelades als matins que van derivant a neus humides i més toves a les hores centrals del dia a la major part d’orientacions i alçades.

Esperem que els mapes d’una vegada encertin les nevades que arribarien a partir de diumenge!

Distribució del Mantell Nival 

Al Pirineu oriental el mantell és esquiable per damunt de 2000 m en orientacions N i 2400 m en orientacions Sud. Els gruixos d’aquesta banda van dels 30 als 100 cm
Al Prepirineu, el mantell és esquiable per damunt de 2100 m en orientacions N i 2400 m en orientacions sud, és a dir, no hi ha espais esquiables en aquesta orientació. Els gruixos van dels 30 als 70 cm
El vessant nord del Pirineu i àrees d’influència són esquiables per damunt dels 1400 -1500 metres en orientacions nord i 2000 m en orientacions sud amb gruixos de 50 a 180 cm.
A la resta de la cara sud del Pirineu el mantell és esquiable per damunt dels 1700 m en orientacions nord i 2200 m en orientacions sud amb gruixos de 40 a 120 cm.

(Els gruixos poden ser superiors o inexistents a causa de zones ventades).

Tendència

Segons les nostres previsions, tot ens fa pensar que la tendència de cara a divendres i el cap de setmana es mantinguin el perill d’allaus. Haurem de veure què acaba fent la nevada de diumenge!

LA NOSTRA RECOMANACIÓ:

Us recomanem una sortida al tuc de Parros des del Pla de Beret. 

No us perdeu la Previsió del temps de MeteoPirineus!
Amb la col·laboració d’AlPirineu

IMPORTANT:

Butlletí elaborat a partir de la informació de diverses webs oficials: Butlletins ICGC, MeteoAndorra, AEMET, MeteoFrance.

MeteoPirineus Catalans amb els amics AlPirineu unifiquem i redactem les diverses informacions oficials disponibles per elaborar informació adreçada als nostres visitants una informació clara i directa sobre les condicions de neu, amb l’objectiu d’ajudar a triar la millor opció disponible per la pràctica d’activitats de neu fora dels espais controlats (pistes d’esquí, carreteres, etc).

Tradueix »