PREVISIONS

SEGUEIX LES

PREVISIONS

Previsió 1 i 2 d’abril – Setmana de pluges i nevades abundants!

Que comenci la festa!! Acomiadem un març desastrós meteorològicament parlant i donem la benvinguda a l’abril i al nou horari d’estiu, amb el retorn de les pluges i nevades!

Els mapes són bons, molt bons per rebre la necessària pluja i neu al Pirineu, i sembla que al llarg de tota la setmana tindrem precipitacions abundants a TOT el Pirineu i Prepirineu. Primer tongada de ruixats dilluns i dimarts, front entre dimecres i dijous i possiblement un bon temporal de neu (cotes força baixes) pel cap de setmana!

Setmana apassionant per anar seguint minut a minut la previsió del temps!

Dilluns 1:  Durant la matinada tindrem algunes pluges o nevades febles, tot i que finalment aquesta primera tongada de precipitacions previstes, ha marxat uns 100km més a l’oest i ha afectat més al Pirineu d’Aragó. Matí de treva, esperant ruixats i alguna tempesta durant a la tarda a qualsevol punt del Pirineu i Prepirineu. Ambient més fresc. Cota de neu la més alta de la setmana, uns 1800m!

Dimarts 2: Al matí ja podrem tenir algunes precipitacions en qualsevol indret i clarianes en altres racons! El Pirineu ja té aquestes coses! A la tarda les precipitacions aniran guanyant extensió i força i durant la tarda i nit podrà ploure o/i nevar a gran part de la serralada i fins i tot amb ganes, especialment al vessant nord i pirineu axial (zones de cims més alts!)! La cota de neu al matí als 1800m  baixant a la tarda i nit als 1400m.

Tendència pels pròxims dies: Dimecres amb precipitacions abundants a tot el Pirineu i Prepirineu! Jornada marcada per la pluja i la neu, que durarà fins al matí de dijous! Treva incomplerta, per tornar-hi amb ganes entre divendres i tot el cap de setmana!
Atenció la nevada, podrà ser abundant o molt abundant a tot el Pirineu i Prepirineu i el més destacable, arribaria a cotes molt baixes! Així doncs, davant d’una setmana espectacular meteorològicament parlant! Això sí, caldrà fer seguiment dia a dia!

Fem xarxa de #meteopirineuscatalans!!! Facebook, Instagram, Twitter!! La vostra informació i fotografies, ajuda a tenir la informació al dia i poder-la compartir a tots els amants del Pirineu!

Albert de Gràcia

Tradueix »