PREVISIONS

SEGUEIX LES

PREVISIONS

Previsió 24 i 25 d’abril – Forta nevada (o ploguda) a les portes!

Quina gran nevada que ens arriba! Entre la tarda de Sant Jordi i fins primeres hores de divendres, tindrem dues tongades de pluges i nevades MOLT abundants, que a les cotes altes del Pirineu occidental podran superar amb facilitat el mig metre de neu i fins i tot, voltar el metre en aquest sector! A cotes més baixes, una contundent ploguda!!
Temporal dur de vent del sud!!

Gran notícia per rebre aigua, que encara anem molt justos! I cap de setmana amb molt més domini del sol i caloreta primaveral!

Dimecres 24 abril: Després de la pluja de la diada de Sant Jordi a la tarda,  tindrem una jornada molt insegura!
Matí amb ruixats, especialment al Pirineu occidental (Ribagorça, Pallars i Aran) amb una cota de neu força baixa, uns 1100m. A la resta del Pirineu més clarianes i menys probabilitat de pluja.
Tarda i nit es torna a regenerar les precipitacions, sent més abundants com més a tocar a l’Aragó, però seran general i generoses! La cota de neu puja ràpidament als 1800m! 
Vent fort del SW, amb ratxes molt fortes a zones altes. 

Dijous 25 abril: Les precipitacions seran molt abundants durant la matinada a tot el Pirineu i Prepirineu, podrien ser menys destacables i amb estones sense pluja durant el matí i tornarien a ser abundants la tarda i vespre, remetent en acabar el dia! En el tota de la jornada es podran acumular molts litres de pluja a les valls i un tou molt important de neu a muntanya! 
Vent del sud molt fort fins al migdia, més moderat a la tarda, i gir a la nit de mestral.
Cota de neu entorn dels 1700m fins a mitja tarda, caient fins als 1000m al vespre i nit.

Hi ha mapes que donen acumulat en 3 dies de 50 a 150mm al Pirineu català! 

Tendència pels pròxims dies: Divendres restes d’inestabilitat a primeres hores, però el sol s’imposarà i la bonança i la temperatura més alta, dominant el cap de setmana!

Fem xarxa de #meteopirineuscatalans!!! Facebook, Instagram, Twitter!! La vostra informació i fotografies, ajuda a tenir la informació al dia i poder-la compartir a tots els amants del Pirineu!

Albert de Gràcia

Tradueix »