PREVISIONS

SEGUEIX LES

PREVISIONS

Previsió 17, 18 i 19 de maig – Fred, pluges divendres (neu a muntanya) i ruixats i tronades de tarda el cap de setmana!

Amb la refrescada de demà, semblarà que hem tornat enrere dos mesos en el calendari! La caloreta d’aquests dies, donarà pas a la fresca d’inici de primavera!

I mapa de neu que fa patxoca i és que durant els pròxims dies nevarà maco a muntanya i la cota de neu podrà arribar a baixar als 1500m en algunes zones! Precipitacions abundants divendres i cap de setmana amb matins estables, però ruixats i tronades abundants durant les tardes!

 

Divendres 17 de maig: Durant la matinada les pluges i fins i tot alguna tronada, aniran arribant a tot el Pirineu i Prepirineu! Continuaran durant bona part del matí a totes les comarques i fins a primeres hores de la tarda, tindrem alguns ruixats i tronades localment intensos!
La temperatura caurà en pica respecte avui, amb màximes que als llocs més càlids, amb prou feines arribaran als 15ºC. La cota de neu se situarà entorn dels 1700m!

Dissabte 18 de maig: La majoria de mapes donen que durant la matinada aniran remetent les pluges i durant el matí, a la majoria del Pirineu, tindrem una treva, amb algunes boires, sol i clarianes, però sense descartar alguns ruixats. Les nuvolades creixeran amb força, i a partir del migdia tindrem nous ruixats i tronades (potser abans a la Vall d’Aran), que a la tarda podran descarregar amb força en algunes zones concretes. Com sempre amb els ruixats de primavera, racons amb forts aiguats i fins i tot pedregades i a poca distància, ni mullar el terra.
Atenció la fresca! Jornada amb temperatura de final de març i cota de neu entorn dels 1400m (ribagorça) a 1600m (ripollès) en moments de xàfec

Diumenge 19 de maig:Els ruixats durant la matinada aniran escampant, i el matí de diumenge serà variable, amb clarianes i algunes boires i amb risc molt baix de precipitació. Les nuvolades començaran de deixar els primers ruixats cap al migdia, que es faran més extensos, abundants i forts, durant la tarda, quan les tempestes podran ser nombroses i arribar a gairebé totes les zones. Novament ambient fresc o fred i cota de neu entorn dels 1700m.

Tendència pels pròxims dies: La inestabilitat i la fresca continuarà present fins a mitjans de la setmana entrant!

Fem xarxa de #meteopirineuscatalans!!! Facebook, Instagram, Twitter!! La vostra informació i fotografies, ajuda a tenir la informació al dia i poder-la compartir a tots els amants del Pirineu!

Albert de Gràcia

Tradueix »