PREVISIONS

SEGUEIX LES

PREVISIONS

Previsió 28, 29 i 30 de juny – Tres dies més de forn!

Tal com prevèiem, les temperatures avui han enregistrat rècords de calor per un mes de juny! 42ºC a Oliana, 41ºC en diverses zones de la Conca de tremp, Organyà i vora els 40ºC a moltes valls del Prepirineu i Pirineu, escandalós!

Encara queden 3 dies de temperatures extremes, demà divendres similars a les d’avui, dissabte un parell de graus més baixes i diumenge un pèl més baixa que dissabte. La setmana entrant, temps clàssic d’estiu, temperatures màximes entorn dels 30ºC i tronades abundants durant les tardes.

Continuem insistint, precaució amb la calor i els efectes sobre la salut i amb els nostres boscos i animals.

Divendres 28 de juny: Jornada calcada a la de dijous, amb domini del sol, 4 nuvolades sense pluja de tarda i temperatura extremadament alta. Es tornarà a arribar als 40ºC en moltes zones de les valls. PRECAUCIÓ AMB EL FOC!

Dissabte 29 de juny: Dia tòrrid. Tot i que la temperatura serà un pèl més baixa que divendres, la sensació de calor continuarà sent molt elevada. Domini del sol, tot i que alguns mapes donen una probabilitat molt baixa d’alguna gotellada o petita tronada en fer-se fosc, especialment al Pirineu oriental i vessant nord del Pirineu. Poca cosa si arriba a produir-se. Vent poc destacable. 

Diumenge 30 de juny: Última jornada de l’onada de calor, amb temperatura que serà encara molt càlida, però sense els extrems dels dies anteriors. Tot i això, sembla que podríem tenir més xafogor, així que continuarem suant de valent.
El sol continuarà sent protagonista i les nuvolades de tarda podran ser més abundants, amb alguns ruixats o tronades força locals i poc importants.

Tendència pels pròxims dies: Per fi podrem respirar! A partir de dilluns la temperatura ja seran normals per l’època de l’any, amb valors inferiors als 35ºC als llocs més càlids i fins i tot dimecres la majoria d’aquestes temperatures, costaran de superar els 30ºC en aquestes zones més caloroses. I la millor notícia, les tronades de tarda podran ser freqüents i abundants moltes jornades, així que podrem regar maco a moltes zones després de la calorada.

Fem xarxa de #meteopirineuscatalans!!! Facebook, Instagram, Twitter!! La vostra informació i fotografies, ajuda a tenir la informació al dia i poder-la compartir a tots els amants del Pirineu!

Albert de Gràcia

Tradueix »