PREVISIONS

SEGUEIX LES

PREVISIONS

Festival de Senderisme Vall Fosca – Pirineus, del 11 al 14 de juliol 2019

La vall més emblemàtica del Pallars Jussà, és la Vall Fosca. Un indret idíl·lic amb una trentena d’estanys i cims de gairebé 3.000 metres, sent una de les portes d’entrada al Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici.

La seva orientació nord sud i la verticalitat de les seves vessants, propicien l’arribada de poques hores de sol al fons de la vall, d’aquí el nom de la vall! El seu clima plujós i l’altimetria de la seva capçalera, li atorguen unes condicions d’alta muntanya i de frondosa vegetació, sent la zona més verda del Jussà!

Una vegada més, els Festivals de Senderisme dels Pirineus, han creat un conjunt de propostes, entre els dies 11 al 14 de juliol, per tal de poder descobrir de primera mà, les millors rutes de senderisme de la zona, complementades amb activitats, gastronomia local i visites guiades pel patrimoni històric i cultural de la Vall Fosca.

A continuació us detallem les propostes del festival, on esteu més que convidats/des!

DIJOUS, 11 DE JULIOL

A les 18:30 h – Sopar sota les estrelles i caminada nocturna.

Pujada amb el telefèric de la Vall Fosca fins a l’entrada del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici a Estany Gento. Una sorprenent caminada, un sopar amb productes de proximitat, observació de les estrelles i baixada guiada a peu pel camí de Pigolo.

DIVENDRES, 12 DE JULIOL

A les 9:00 h – Fem de pastors!

Sortida des de Capdella cap a la cabana del pastor a Filià. Durant el recorregut ens trobarem als ramats de vaques que estan a la muntanya. Veurem com els donen la sal els ramaders i parlarem amb ells perquè ens expliquin activitats del seu dia a dia.

 

A les 18:00 h – L’urani de Franco.

La Vall Fosca va tenir un passat miner destacable! Ho descobrirem a la sortida des del mirador del poble de Castell-estaó, on agafarem el camí cap a la Plana de Mont-ros, i durant el recorregut coneixerem la mina de Castell i la seva història. 

DISSABTE, 13 DE JULIOL

A les 8:00 h – Caminada de La Cabanera.

Sortida guiada des d’Antist i arribada a l’ermita de Santa Bàrbara, on esperarem i animarem els corredors de la cursa de La Cabanera, i podem aprofitar per esmorzar. Baixarem una altra vegada cap a Antist, passant per Castell-estaó, fent una ruta circular de poca dificultat.

A les 8:30 h – Marxa de La Cabanera.

Caminada autoguiada pels camins que ens portaran a descobrir alguns dels bonics pobles de la vall. Es visitarà la Plana de Mont-ros, Castell-estaó, Antist, ermita de Santa Bàrbara, Obeix, Castell-estaó i la Plana de Mont-ros. Un recorregut de 12,5 km amb un desnivell total de 853 metres!

A partir de les 12:30 h – Dinar popular a la carpa de la Plana de Mont-ros, seguit del lliurament de premis de La Cabanera i la Marxa de la Cabanera.

A les 19:00 h – Documental sobre muntanya.

Recull visual d’excepcionals indrets de muntanya, seguit d’un tast de producte local a càrrec d’Al Teu Gust, Aliments del Pallars, a la Pobleta Bellveí.

DIUMENGE, 14 DE JULIOL

A les 9:30 h – Descoberta de la natura.

Sortida des del poble d’Espui cap al mirador de la Mare de Déu de Fa, on interpretarem els ecosistemes dels prats de muntanya i els diferents tipus de bosc, i mirarem amb binocles la fauna que puguem veure i els seus rastres.

A les 10:00 h – Les flors de la Vall Fosca, per la via verda del carrilet.

Pujada a les 9 h amb el telefèric de la Vall Fosca fins a Estany Gento, on es realitzarà una visita amb un guia del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. La baixada es farà a peu per la canal de Pigolo.

No us perdeu l’oportunitat de descobrir aquest territori com mai l’havies vist i conèixer la vida de la Vall Fosca! Totes les activitats estan dirigides per guies-interpretadors locals que ens ajudaran a conèixer i interpretar l’entorn, i faran de la sortida una experiència molt especial. Us convidem a visitar la web del festival on podeu informar-vos de totes les propostes. Animeu-vos!

Organitza:

Amb el suport de: 

Tradueix »