MUNTANYES EMBLEMÀTIQUES I CIMS

SEGUEIX LES

PREVISIONS

Ascensió al cim de la Gallina Pelada a la Serra d’Ensija!

La Serra d’Ensija, és troba situada a la comarca del Berguedà i juntament amb l’espai natural dels Rasos de Peguera, formen part del Pla d’EIN de la Generalitat de Catalunya. Els seus límits comprenen els sinclinals de Vallcebre, Fígols Vell, el torrent del Coll de Peguera i l’Aigua de Valls. Uns de les rutes típiques a realitzar, és l’ascensió a la Gallina Pelada, una muntanya de 2.321 m. Ho veiem:

EL CLIMA DE LA ZONA!

La Gallina Pelada, al ben mig del Prepirineu Català, és una muntanya inmersa dins del triangle tempestuós del Pirineu a l’estiu! Així doncs, zona caracteritzada pels ruixats de tarda estivals i ruta que travessa el vessant nord d’aquesta impressionant serra Prepirinenca, pel que si la fem en època freda, molt probablement trobarem neu i gel.

Powered by Wikiloc

FITXA TÈCNICA  DE LA RUTA:

  • Pics a realitzar: Cim de la Gallina Pelada (2.321 m)
  • Duració de la ruta: Un dia
  • Distància total: 9’37km
  • Desnivell acumulat (en total): 787 m (Altitud mínima: 1.593 m / Altitud màxima: 2.323 m)
  • Temps total (sense parades): 4:45 h
  • Punt d’inici i final: Pleta de la Vila
  • Dificultat: Moderada
  • Època recomanada: És pot realitzar durant tot l’any. Tot i això, a l’hivern, tenir en compte que cal anar ben equipats per les condicions meteorològiques adverses o del propi terreny.
  • Material necessari: Mapes (Serra d’Ensija-Rasos de Peguera. Escala 1:25.000. Editorial Alpina)
 
 

RECORREGUT I PUNTS RELLEVANTS:

Iniciem la nostra ascensió al Salòria, des de l’aparcament a la Pleta de la Vila. Per accedir-hi cal prendre la B-400 sentit Saldes, posteriorment Gósol i agafar un desviament a l’esquerra quan arribem al Coll de la Trapa. Un cop aparcats, comencem la ruta passant pel costat de l’àrea de picnic de Font Freda, seguint les marques blanques i grogues, passant pel torrent de la Font d’Ensija. Direcció el refugi d’Ensija Degaldo Úbeda, sortim del bosc fins arribar al Cap del Canal de Llisa, on el paisatge canvia radicalment. Seguim el rètol que ens indica el nostre objectiu, i a través de la carena Oest de la serra, seguint aquesta ruta arribarem al refugi. A partir d’aquí, sortim direcció esquerra, pujant la collada, on posteriorment farem un gir cap al N, per ascendir finalment al nostre cim, la Gallina Pelada (2.321 m). La baixada la iniciem per on hem vingut, però després agafem la ruta directe al refugi. A partir d’aquí, donem la volta al turó pel qual hem arribat, per tot seguit ja desfer camí.

.

.

.Organitza:

Amb el suport de: 

Tradueix »