PREVISIONS

SEGUEIX LES

PREVISIONS

Festival Alt Empordà Sea Walking, del 27 al 29 de setembre 2019

Arribem a l’Alt Empordà, on els Pirineus toquen el mar. Les Alberes i la Serra de Rodes us permetran gaudir de la bellesa de les muntanyes i del mar Mediterrani. Aquest festival de senderisme, que s’estrena per primer cop, proposa un total de sis activitats per poder contemplar l’excepcionalitat dels paisatges d’aquesta zona del Pirineu mediterrani, amb el Parc Natural del Cap de Creus com a espai de referència.

Una vegada més, els Festivals de Senderisme dels Pirineus, han creat un conjunt de propostes, entre els dies 27-29 de setembre, per tal de poder descobrir de primera mà, les millors rutes de senderisme de la zona, complementades amb activitats i visites guiades pel patrimoni històric i cultural de l’Empordà. Tres dies i sis activitats per a descobrir amb calma, els indrets on els Pirineus toquen el mar.

A continuació us detallem les propostes del festival, on esteu més que convidats/des!

DIVENDRES, 27 DE SETEMBRE

A les 19h, passejant entre dòlmens i granotes al capvespre. Una passejada de 6 km, totalment planera per la Reserva Natural de Fauna Salvatge dels Estanys de la Jonquera, especialment densa de megàlits, on al vespre podrem veure i sentir grans quantitats d’amfibis.

DISSABTE, 28 DE SETEMBRE

A les 10h, els tresors del mar. Una caminada des del Port de la Selva fins al far de s’Arenella, resseguint en un total de 8 km el camí de ronda. A la cala de Roques Planes, amb l’ajuda de mirafons i salabrets, podrem descobrir la fauna que habita en aquests indrets de litoral.

A les 18h, ruta pel Cap de Creus i el Paratge de Tudela. Des del Far, surt una ruta d’aproximadament 5 hores amb uns 200 metres de desnivell pel Cap de Creus, que ens permet apreciar la morfologia i la poca vegetació que la tramuntana permet créixer, donant lloc així a un paisatge amb molta personalitat.

A les 20h, els sons de la nit. Itinerari de capvespre, d’aproximadament 2 hores, per la riba del Pantà de Damius-Boadella, per poder apreciar els sons dels animals nocturns que habiten en aquest territori, al mateix temps, que apreciar la bellesa de les constel·lacions del cel nocturn.

DIUMENGE, 29 DE SETEMBRE

A les 9h, recorregut per la Reserva Integral del Cap Norfeu. Itinerari per una de les zones amb més valor ecològic i més preservades del Parc Natural del Cap de Creus, on es pot gaudir d’unes excepcionals vistes del golf de Roses i de la mediterrània. Una distància total de 8 km, observarem les característiques geològiques, botàniques, faunístiques i històriques d’aquest indret.

Al mateix temps, a les 9 h, trobem l’ascensió al Puig Neulós i escalada a Roc Furiós.  Des del Coll de l’Ullat, aquesta ruta ens permet explorar els racons d’aquesta serralada, culminant al seu pic més alt, a 1256 m. A final de la jornada, hi ha l’opció d’escalar un tros d’aquesta formació, anterior a l’orogènia alpina.

No us perdeu l’oportunitat de descobrir aquest territori com mai l’havies vist i conèixer la historia de l’Empordà! Totes les activitats estan dirigides per guies-interpretadors locals que ens ajudaran a conèixer i interpretar l’entorn, i faran de la sortida una experiència molt especial. Us convidem a visitar la web del festival on podeu informar-vos de totes les propostes. Animeu-vos!

Organitza:

Amb el suport de: 

Tradueix »