MÓN PIRINENC

Vall de Boí Trek Festival, de l’11 al 13 d’octubre del 2019

Quin raconet més fantàstic del Pirineu! La Vall de Boí és una de les valls pirinenques amb més història, essent Patrimoni de la Humanitat a través de les esglésies romàniques de la zona. A més a més, compta també amb un dels accessos principals al Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, convertint la vall en un epicentre de turisme de natura i d’esport. Al mateix temps, a causa de la seva localització i orientació, la fa excepcional per l’observació astronòmica, declarada destinació Starlight per la UNESCO.

Una vegada més, els Festivals de Senderisme dels Pirineus, apleguen un conjunt de propostes, entre els dies 11-13 d’octubre, per tal de poder descobrir de primera mà, les millors rutes de senderisme de la zona, complementades amb activitats i visites guiades pel patrimoni històric i cultural de la Vall de Boí.

A continuació us detallem les propostes del festival, on esteu més que convidats/des!

DIVENDRES, 11 D’OCTUBRE

Entre les 17-20h, recollida d’acreditacions.

DISSABTE, 12 D’OCTUBRE

A les 9:30h, “Colors de tardor” al Parc Nacional d’Aigüestortes. Activitat d’interpretació a través del senderisme familiar, per la passarel·la del planell d’Aigüestortes. El transport és fa a través dels taxis 4×4.

A les 10h, el (re)descobriment del romànic. És recrea la ruta que es va fer el dia 5 de setembre de 1907, on els membres de l’expedició del l’Institut d’Estudis Catalans, van fer per tal d’estudiar el romànic català. Es visitaran les esglésies de Santa Eulàlia d’Erill la Vall, Sant Joan de Boí i Sant Climent de Taüll.

D’altre banda, a la tarda, és durà a terme el tastet de productes locals (20h) i observació del cel (20:30h).

DIUMENRE, 13 D’OCTUBRE

A les 9:30h, fent camí cap a l’estany Negre. Un itinerari d’alta muntanya, amb sortida des de l’embassament de Cavallers que discorre pels planells envoltats pels més alts cims de la Vall de Boí. Té una dificultat moderada, essent un paradís pels amants de l’alta muntanya.

A les 9:30h, coneixem un Faro a la tardor. Reviurem la festa de les Falles, parlant així de la tradició i podrem conèixer les sensacions d’un camí carregat d’història i de la vida de la vall.

A les 10:30h, cursa d’orientació. Un dels circuits d’orientació més familiars de la Vall de Boí, a la localitat de Barruera. Permet als més petits potenciar l’interès d’explorar i posar en valor al territori, a través del romànic i el seu entorn.  

No us perdeu l’oportunitat de descobrir aquest territori com mai l’havies vist i conèixer la historia de la Vall de Boí! Totes les activitats estan dirigides per guies-interpretadors locals que ens ajudaran a conèixer i interpretar l’entorn, i faran de la sortida una experiència molt especial. Us convidem a visitar la web del festival on podeu informar-vos de totes les propostes. Animeu-vos!

 

 

Organitza:

Amb el suport de: 

Tradueix »