MUNTANYES EMBLEMÀTIQUES I CIMS

SEGUEIX LES

PREVISIONS

Ruta amb raquetes per Rasos de Peguera

Proposem una ruta per l’estació de Rasos de Peguera, un dels primers llocs de Catalunya, on es va esquiar pels voltants de 1908, inaugurant l’estació d’esquí alpí el 1975. El nom, l’hi ve donat per un plec anticlinal de la serralada prepirinenca, al NE de Berga, a la comarca del Berguedà

FITXA TÈCNICA  DE LA RUTA:

  • Pics a realitzar:el Pedró o Rasos de Dalt (2.126 m)
  • Duració de la ruta: Un matí
  • Distància total: 7’72 km
  • Desnivell acumulat (en total): 359 m (Altitud mínima:  1.862 m / Altitud màxima: 2.126 m)
  • Temps total (sense parades): 5 h
  • Punt d’inici i final: Aparcament de Rasos de Peguera
  • Dificultat: Fàcil
  • Època recomanada: És pot realitzar durant tot l’any. Tot i això, a l’hivern, tenir en compte que cal anar ben equipats per les condicions meteorològiques adverses o del propi terreny. Elevada atenció amb el perill d’allaus, consultar l’estat de la zona abans de realitzar la ruta. 
  • Material necessari: Raquetes i pals, segons l’època de l’any. Mapes (Rasos de Peguera. Escala 1:25.000. Editorial Alpina)
 
 
Powered by Wikiloc

RECORREGUT I PUNTS RELLEVANTS:

Iniciem el recorregut circular al pàrquing de l’estació d’esquí nòrdic de Rasos de Peguera. Aquesta ruta, porta als principals cims que envolten els Rasos de Peguera, exceptuant el Puig Estela, ja que a l’hivern hi ha força glaç i no es gaire recomanable. Iniciem la nostre primera ascensió al Pedró o Rasos de Dalt, per baixar posteriorment als Rasos de Baix i grimpar fins al Roc d’Oró. D’aquí, baixem altre cop, mica en mica, fins arribar al nostre punt d’inici. Són ascensions de no molta durada però amb una mica de pendent positiva. Una ruta preciosa, molt recomanable quan hi ha força neu, ja que el paisatge no deixa indiferent!

RECOMANACIONS:

De camí a l’estació de Rasos de Peguera, molt recomanable, fer una petita parada al Santuari de Santa Maria de Queralt, indret que domina la capital berguedana, Berga. Des d’aquest indret, hi ha unes espectaculars vistes -a 1.200 msnm-, al mateix temps, pots visitar un dels santuaris més populars del PrePirineu, localitzat al conegut “balcó de Catalunya”.

No et pots perdre...
Raquetes a l'estany Llong i Redó

Gaudeix del Pirineu amb raquetes!

Reportatges del Món Pirinenc!

.

.

.Organitza:

Amb el suport de: 

Tradueix »