MUNTANYES EMBLEMÀTIQUES I CIMS

SEGUEIX LES

PREVISIONS

Sortida skimo a Bastiments (Vallter 2000)

Avui proposem una sortida d’esquí de muntanya (skimo) per l’estació de Vallter 2000, concretament fins el cim de Bastiments, un dels més emblemàtics d’aquesta zona. Aquest cim es troba dintre aquesta estació, situada a l’extrem nord del Ripollès, a la província de Girona. En aquesta preciosa contrada, hi neix el curs del Ter, més concretament al circ d’Ulldeter; essent doncs, el naixement d’un dels rius més rellevants del territori català.

Climàticament a l’hivern solem tenir dos protagonistes! El més habitual, el vent de tramuntana, fort i violent algunes jornades, provocant el perillós torb! I per rebre grans nevades, caldrà esperar a les llevantades, que deixen veritables pastissos de neu a la zona!

Així doncs, ens acompanyeu?

Powered by Wikiloc

FITXA TÈCNICA  DE LA RUTA:

  • Pics a realitzar: Bastiments (2.878 m)
  • Duració de la ruta: Un matí (durada d’un dia si és para a dinar al refugi)
  • Distància total: 8’05 km
  • Desnivell acumulat (en total): 846 m (Altitud mínima:  2.070 m / Altitud màxima: 2.878 m)
  • Temps total (sense parades):  4:15 h
  • Punt d’inici i final: Aparcament estació esquí Vallter 2000 (on surt el corriol cap al refugi Ulldeter)
  • Dificultat: Fàcil
  • Època recomanada: És pot realitzar durant tot l’any. Tot i això, a l’hivern, tenir en compte que cal anar ben equipats per les condicions meteorològiques adverses o del propi terreny. Elevada atenció amb el perill d’allaus, consultar l’estat de la zona abans de realitzar la ruta. 
  • Material necessari: Raquetes i pals, segons l’època de l’any. Mapes (Puigmal – Vall de Núria – Ulldeter. Escala 1:25.000. Editorial Alpina)
 
 

RECORREGUT I PUNTS RELLEVANTS:

Iniciem el recorregut circular al pàrquing de l’estació d’esquí Vallter 2000, a l’alçada on surt el corriol direcció el refugi d’Ulldeter. Seguirem agafant altura, buscant la pista Enric Planella, per finalment deixar-la seguint sempre paral·lels a Gra de Fajol, que es trobarà a la nostre esquerra. Pugem pel Coll de la Marrana, en aquest punt, tenir en compte l’estat de la neu i del mantell nival, ja que és una zona de més dificultat. Un cop superat aquest punt, observem a la nostre esquerra tota la pala de Bastiments, i davant nostre el cim. Així doncs, anem pujant suaument per la pala, fins que comença l’última llarga pujada amb força més inclinació. Finalment, veiem la creu, i això ens indica que ja hi som: cim de Bastiments (2.878 m). Ens movem per la cresta, direcció al Piolet per tal de poder observar i gaudir de les excepcionals vistes dels pics que ens envolten (pic de l’Infern, Freser, pic de la Dona i els 2 Gra de Fajol (Gran i Petit). Per baixar, desfarem el camí per la mateixa zona on hem pujat fins al cotxe. 

RECOMANACIONS:

A la Vall de Camprodon, recomanem fer la visita al poble d’Ogassa i l’esglèsia de Sant Martí d’Ogassa. Amdós indrets, estan direcció la població de Campdevànol, però val molt la pena fer un petit desviament i arribar-nos fins aquí. Aquest església, va ser consagrada el febrer del 1024, per l’abat Oliba, que durant molt de temps va pertànyer al monestir de Sant Joan de les Abadesses. El segle XI es a modificar el temple, amb l’aspecte actual que té. 

 

No et pots perdre…
EsquiMu al Pic de l'Orri (Port Ainé)

Gaudeix del Pirineu amb esquí de muntanya!

Reportatges del Món Pirinenc!

.

.

.Organitza:

Amb el suport de: 

Tradueix »