MUNTANYES EMBLEMÀTIQUES I CIMS

SEGUEIX LES

PREVISIONS

Ruta amb raquetes per la Vall de Sorteny (Andorra)

La Vall de Sorteny, actualment considerat parc natural, té una superfície força limitada -1.080 ha- situades dintre el principat andorrà. Un dels principals objectius d’aquest indret, és la preservació i conservació de la biodiversitat, a través del patrimoni natura i cultural del Pirineu. Avui proposem doncs, una ruta amb raquetes per aquesta vall, fins l’estany de l’Estanyó!

FITXA TÈCNICA  DE LA RUTA:

  • Pics a realitzar: Estany de l’Estanyó (no és un cim)
  • Duració de la ruta: Un matí (durada d’un dia si és para a dinar al refugi)
  • Distància total: 7’54 km
  • Desnivell acumulat (en total): 462 m (Altitud mínima:  1.777 m / Altitud màxima: 2.218 m)
  • Temps total (sense parades):  3 h
  • Punt d’inici i final: Aparcament Parc Natural de Sorteny
  • Dificultat: Moderada (a causa del desnivell)
  • Època recomanada: És pot realitzar durant tot l’any. Tot i això, a l’hivern, tenir en compte que cal anar ben equipats per les condicions meteorològiques adverses o del propi terreny. Elevada atenció amb el perill d’allaus, consultar l’estat de la zona abans de realitzar la ruta. 
  • Material necessari: Raquetes i pals, segons l’època de l’any. Mapes (Andorra. Escala 1:40.000. Editorial Alpina)
 
 
Powered by Wikiloc

RECORREGUT I PUNTS RELLEVANTS:

Iniciem el recorregut circular al pàrquing del parc natural. Seguim per la pista que puja cap als Graus, deixant unes escultures anomenades els “estripagecs”. Seguim pujant, vorejant el jardí botànic, i acabarem arribant fins al portell, que en portarà pel camí principal un centenar de metres. A la dreta, hi trobarem un petit corriol, que travessa el riu amb un pont, i anirem agafant altura travessant per un planell i posteriorment un bosc, fins arribar a la pleta del Llomar. Més endavant, seguint pujant, passarem per l’estret de l’Estanyó i el planell de les Saleres de l’Estanyó, per arribar finalment a la nostra meta, l’estany de l’Estanyó, gelat i cobert de neu. 

RECOMANACIONS:

A la Vall de Sorteny, i més pròxim a l’estany de l’Estanyó, hi trobem la Borda de Sorteny, un refugi de 8 places, d’accés lliure durant l’hivern. Tot i això, està guardat bona part de l’any i serveix de camp base per fer excursions tan emblemàtiques com el pic de la Serrera, l’estany i pic de l’Estanyó. 

No et pots perdre...
Raquetes a l'estany Llong i Redó

Gaudeix del Pirineu amb raquetes!

Reportatges del Món Pirinenc!

.

.

.Organitza:

Amb el suport de: 

Tradueix »