MUNTANYES EMBLEMÀTIQUES I CIMS

SEGUEIX LES

PREVISIONS

Sortida skimo al cim de Noucreus (des del Santuari de Núria)

Avui proposem una sortida d’esquí de muntanya (skimo) per la Vall de Núria, un dels indrets amagats i més bonics del Pirineu oriental. Des d’aquest lloc, presentem una ruta fins al cim del Noucreus, frontera amb França, amb unes vistes espectaculars. 

Regne de la tramuntana, aquest sector del Pirineu Oriental sol rebre les seves nevades més abundants provinents de llevant! El fort vent del nord afecta molts dies d’hivern aquestes muntanyes, però la vall que proposem sol ser la que millor guarda la neu de Vall de Núria, donada que queda més arracerada del vent i en zones ombrívoles. 

Així doncs, ens acompanyeu?

 

Powered by Wikiloc

FITXA TÈCNICA  DE LA RUTA:

  • Pics a realitzar: Noucreus (2.799m)
  • Duració de la ruta: Un matí
  • Distància total: 5’86 km (només ascendir)
  • Desnivell acumulat (en total): 895 m (Altitud mínima:  1.967 m / Altitud màxima: 2.799 m)
  • Temps total (sense parades):  3:15 h
  • Punt d’inici i final: Santuari de Núria
  • Dificultat: Moderada
  • Època recomanada: És pot realitzar durant tot l’any. Tot i això, a l’hivern, tenir en compte que cal anar ben equipats per les condicions meteorològiques adverses o del propi terreny. Elevada atenció amb el perill d’allaus, consultar l’estat de la zona abans de realitzar la ruta. 
  • Material necessari: Raquetes i pals, segons l’època de l’any. Mapes (Puigmal-Vall de Núria. Escala 1:25.000. Editorial Alpina)
 
 

RECORREGUT I PUNTS RELLEVANTS:

Iniciem el recorregut circular des del Santuari de Núria, en el qual hem arribat en cremallera. Comencem l’ascensió seguint un tram d’una de les pistes d’esquí de l’estació, fins que aquesta gira i seguim recte fins al centre de la vall. El pendent és regular, i anirem buscant mica en mica allà on hi ha més neu. Davant nostre veiem un petit coll, nosaltres seguim a l’esquerra, on trobem el coll de Noucreus, que per accedir-hi haurem de pujar una petita pala. Seguim pel coll i trobarem les creus que l’hi donen el nom a l’indret. Comencem a poder gaudir de les grans panoràmiques del vessant francès, si fa bon dia. Anem seguint pel coll, per la zona més baixa, per arribar fins la carena direcció el nostre cim. Finalment, arribem al cim, en el qual s’ha de destacar que esta poc senyalitzat. Baixem per la mateixa vall del Noucreus fins al santuari. 

RECOMANACIONS:

A la vall de Núria, destaquem el santuari com a lloc de pelegrinatge concorregut. És un espai espiritual marià d’arrels molt antigues i tradicions que encara és mantenen. D’altre banda, se’n reconeix tres símbols principals: la creu, la campana i l’olla, que segons la llegenda -creences paganes  segons el folklorista Joan Amades-, ajuda a les parelles cap al camí a la fertilitat. Així doncs, un lloc amb moltíssima història, llegendes i paisatges extraordinaris, fan d’aquest indret, un lloc de visita obligada!

 

No et pots perdre…
EsquiMu al Bastiments (Vallter 2000)

Gaudeix del Pirineu amb esquí de muntanya!

Reportatges del Món Pirinenc!

.

.

.Organitza:

Amb el suport de: 

Tradueix »