MUNTANYES EMBLEMÀTIQUES I CIMS

SEGUEIX LES

PREVISIONS

Ruta raquetes des de Vallter 2000 al pic de Puig de Coma Ermada i Puig de la Llosa

Proposem una ruta per l’estació de Vallter 2000, fins les cimes de Puig de la Coma Ermada i Puig de la Llosa. Ambdos cims, es troben dintre aquesta estació, situada a l’extrem nord del Ripollès, a la província de Girona. En aquesta preciosa serralada, hi neix el curs del Ter, més concretament al circ d’Ulldeter; essent doncs, el naixement d’un dels rius més rellevants del territori català. 

FITXA TÈCNICA  DE LA RUTA:

  • Pics a realitzar: Puig de la Llosa (2.510 m) i Puig de la Coma Ermada (2.501 m)
  • Duració de la ruta: Un matí
  • Distància total: 7’06 km
  • Desnivell acumulat (en total): 467 m (Altitud mínima:  2.153 m / Altitud màxima: 2.510 m)
  • Temps total (sense parades): 3:30 h
  • Punt d’inici i final: Aparcament superior de Vallter 2000
  • Dificultat: Fàcil
  • Època recomanada: És pot realitzar durant tot l’any. Tot i això, a l’hivern, tenir en compte que cal anar ben equipats per les condicions meteorològiques adverses o del propi terreny. Elevada atenció amb el perill d’allaus, consultar l’estat de la zona abans de realitzar la ruta. 
  • Material necessari: Raquetes i pals, segons l’època de l’any. Mapes (Puigmal-Vall de Núria-Ulldeter. Escala 1:25.000. Editorial Alpina)
 
 
Powered by Wikiloc

RECORREGUT I PUNTS RELLEVANTS:

Iniciem el recorregut al pàrquing superior de Vallter 2000. Començarem pujant pel vessant esquerra del Torrent de la Portella, seguint el GR de l’Alta Ruta Pirinenca. Seguirem fins el Pla de Coma Ermada i allà, ens dirigirem al primer cim, on hi trobem una gran fita. D’allà, seguirem les cadenes fins al Puig de la Coma Ermada i més endavant, el Puig de la Llosa, dos cims, molt pròxim i amb poca diferencia d’altitud. A partir d’aquí, tornarem anar a buscar les marques del GR, per baixar per la Portella de Morens i la de Mentet, per arribar altre cop al Torrent de la Portella, i fins el nostre punt d’inici. Una preciosa i divertida ruta de poca dificultat, si fa bon temps!

RECOMANACIONS:

De camí a l’estació de Vallter, si teniu més ganes de visitar indrets que poden sorprendre per la seva ubicació, baixant o pujant a Setcases, desviar-se un moment i pujar a la Roca. Aquesta petit poblet, el qual pertany al municipi de Vilallonga de Ter, és caracteritza per la seva ubicació sobre una gran roca que l’hi dóna una certa altura respecte la resta de la vall. 

D’altre banda, també recomanem la visita al poble de Camprodon. Cal fer parada al Museu de la Retirada, on és recullen gran diversitat d’articles trobats pels voltants del municipi i ajuden a construir aquells moments al llarg de la història.

No et pots perdre...
Raquetes a l'estany Llong i Redó

Gaudeix del Pirineu amb raquetes!

Reportatges del Món Pirinenc!

.

.

.Organitza:

Amb el suport de: 

Tradueix »