MUNTANYES EMBLEMÀTIQUES I CIMS

SEGUEIX LES

PREVISIONS

Ruta amb raquetes pels estanys de la Pera

A l’oest de la Cerdanya, hi trobem els estanys de la Pera. És una de les zones lacustres més interessants i més visitades, sobretot durant l’estiu, del Pirineu Oriental. El seu paisatge, es caracteritza per tonalitats singulars de colors vermells i grisos. Avui proposem doncs, una ruta amb raquetes fins aquest indret!

FITXA TÈCNICA  DE LA RUTA:

  • Pics a realitzar: els estanys de la Pera (no és cap cim)
  • Duració de la ruta: Un dia
  • Distància total: 13’46 km
  • Desnivell acumulat (en total): 510 m (Altitud mínima:  1.884 m / Altitud màxima: 2.364 m)
  • Temps total (sense parades): 5:30 h
  • Punt d’inici i final: Aparcament Estació de Lles
  • Dificultat: Moderada (a causa de la longitud)
  • Època recomanada: És pot realitzar durant tot l’any. Tot i això, a l’hivern, tenir en compte que cal anar ben equipats per les condicions meteorològiques adverses o del propi terreny. Elevada atenció amb el perill d’allaus, consultar l’estat de la zona abans de realitzar la ruta. 
  • Material necessari: Raquetes i pals, segons l’època de l’any. Mapes (Ruta dels Estanys Amagats. Escala 1:40.000. Editorial Alpina)
 
 
Powered by Wikiloc

RECORREGUT I PUNTS RELLEVANTS:

Iniciem el recorregut circular al pàrquing de l’estació d’esquí nòrdic d’Arànser, al municipi de Lles de Cerdanya. Seguim la pista mentrestant anem agafant altura entre boscos de pi negre, gaudint immensament del preciós paisatge blanc. A mig camí, passem per l’àrea i font de les Pollineres, on queda l’últim tram per pista fins arribar als Estanys de la Pera a 2.357 msnm, i posteriorment, si volem, al refugi de la zona. Una de les millors rutes i zona per gaudir dels bells cims com el Perafita, La Tossa Plana de Lles o el Monturull. 

RECOMANACIONS:

De camí als estanys de la Pera, apunt d’arribar, enlairat a 2.357 m d’altitud, hi trobem el refugi Estanys de la Pera al vessant sud del port de Perafita. Va ser inaugurat l’any 1957, a causa del seu pas en el GR-11.10, una de les variants del gran recorregut transpirinenc entre la Cerdanya i el Principat d’Andorra, una zona força insòlita. 

No et pots perdre...
Raquetes a l'estany Llong i Redó

Gaudeix del Pirineu amb raquetes!

Reportatges del Món Pirinenc!

.

.

.Organitza:

Amb el suport de: 

Tradueix »