MUNTANYES EMBLEMÀTIQUES I CIMS

SEGUEIX LES

PREVISIONS

Sortida skimo a la Tossa Plana de Lles des de Cap de Rec

Avui proposem una sortida d’esquí de muntanya (skimo) al sostre de la Cerdanya, des de l’estació de Lles on hi trobem el refugi del Cap de Rec, punt d’inici de la nostra ruta. Des d’aquest lloc, presentem una ruta fins al cim de la Tossa Plana de Llers, amb unes vistes panoràmiques excepcionals de la Cerdanya, la Vall de Madriu i gran part del Pirineu!

Climàticament és una zona limítrof entre les entrades de nord, que solen deixar una mica de neu en aquest sector (però sobretot vent!) i situacions de component sud, que tot i ser més generoses en quantitat de neu, solen dur cotes de neu més altes!

 Així doncs, ens acompanyeu?

Powered by Wikiloc

FITXA TÈCNICA  DE LA RUTA:

  • Pics a realitzar: Tossa Plana de Llers (2.903 m)
  • Duració de la ruta: Un matí (dia sencer si ens quedem a dinar al refugi)
  • Distància total: 13’04 km 
  • Desnivell acumulat (en total): 930 m (Altitud mínima:  1.950 m / Altitud màxima: 2.903 m)
  • Temps total (sense parades):  4:13 h
  • Punt d’inici i final: Pàrquing estació de Llers
  • Dificultat: Moderada
  • Època recomanada: És pot realitzar durant tot l’any. Tot i això, a l’hivern, tenir en compte que cal anar ben equipats per les condicions meteorològiques adverses o del propi terreny. Elevada atenció amb el perill d’allaus, consultar l’estat de la zona abans de realitzar la ruta. 
  • Material necessari: Raquetes i pals, segons l’època de l’any. Mapes (Cerdanya. Escala 1:25.000. Editorial Alpina)
 
 

RECORREGUT I PUNTS RELLEVANTS:

Iniciem el recorregut circular des de l’estació d’esquí de Llers, una ruta clàssica d’ascensió a la Tossa. Deixem el cotxe al pàrquing de l’estació, paguem el forfait d’accés -sol ser de 2-3 euros- i sortim des del refugi Cap de Rec cap al nostre cim. Puguem agafant altura passant pel refugi Pradell, a través d’un corriol per dintre el bosc, un paisatge nevat idíl·lic pels que els hi agrada la muntanya en aquesta època de l’any. A partir d’aquí, comença la pujada forta pel bosc, fins el Prat de Molleres, on girarem pel vessant de l’esquerra de la Tossa, que és la principal via directe al cim des del Setut. Finalment, arribem al cim de la Tossa Plana de Llers, un pic progressiu i normalment sense perill d’allaus. Trobem unes vistes excepcionals de la Serra del Cadí i la Vall de Madriu. Baixem pel mateix lloc, desfent el camí. 

RECOMANACIONS:

A la Cerdanya, concretament a la població de Bellver, hi trobem el museu arqueològic del Tossal de Baltarga. En aquest museu, a part de tenir una zona d’exposicions itinerants, hi ha una petita àrea dedicada a la història i ocupació del territori ceretà des de la prehistòria fins l’edat contemporània. Visita molt recomanable si voleu conèixer més sobre aquesta comarca!

 

No et pots perdre…
EsquiMu al cim del Nou Creus (Vall de Núria)

Gaudeix del Pirineu amb esquí de muntanya!

Reportatges del Món Pirinenc!

.

.

.Organitza:

Amb el suport de: 

Tradueix »