MUNTANYES EMBLEMÀTIQUES I CIMS

SEGUEIX LES

PREVISIONS

Sortida skimo al Pic dels Pedrons (Andorra)

Avui proposem una sortida d’esquí de muntanya (skimo) a la Val d’Aran amb inici pròxim al Pas de la Casa. Farem el cim doncs, fins al Pic dels Pedrons, una sortida entre Andorra i França, que transcorre en alçada en una zona amb neu abundant. Així doncs, ens acompanyeu?

Powered by Wikiloc

FITXA TÈCNICA  DE LA RUTA:

  • Pics a realitzar: Pic dels Pedrons (2.724 m)
  • Duració de la ruta: Un matí 
  • Distància total: 8’63 km 
  • Desnivell acumulat (en total): 893 m (Altitud mínima:  1.894 m / Altitud màxima: 2.724 m)
  • Temps total (sense parades):  2:50 h
  • Punt d’inici i final: N-22 (pàrquing lateral)
  • Dificultat: Moderada
  • Època recomanada: A l’hivern, tenir en compte que cal anar ben equipats per les condicions meteorològiques adverses o del propi terreny. Elevada atenció amb el perill d’allaus, consultar l’estat de la zona abans de realitzar la ruta. 
  • Material necessari: Raquetes i pals, segons l’època de l’any. Mapes (Val d’Aran. Escala 1:25.000. Editorial Alpina)
 
 

RECORREGUT I PUNTS RELLEVANTS:

Iniciem el recorregut circular des de la zona pròxim al Pas de la Casa, ja en territori francès, sortint des de la N-22 direcció el Bac d’en Morer. Anem agafant altitud, pujant per la carena més a l’oest, amb unes vistes espectaculars de la zona, fins arribar al nostre cim, Pic del Pedrons (2.724 m). Per baixar, resseguim un tros el camí fet, però baixem per la carena més a l’est, per tal de fer la ruta una mica diferent, aquest cop amb vistes del vessant francès on hi trobem el túnel de Pimorent i l’estació de Porté-Puymorens. 

RECOMANACIONS:

Amb 900 metres de desnivell -un dels més importants del Pirineu-, l’estació de Porté-Puymorens s’ubica a la part més elevada de la Val d’Aran, ja al vessant que toca a França. Trobarem remuntadors mecànics que ens poden pujar des del poble fins a 2471m d’altitud, a l’arribada del telecadira de la Mine o l’arribada del remuntador de Fontfrède. Té un domini esquiable de 50 km aproximadament, amb espais “verges” d’allò més impressionants!

 

 

No et pots perdre…
EsquiMu a la Tossa Plana de Llers

Gaudeix del Pirineu amb esquí de muntanya!

Reportatges del Món Pirinenc!

.

.

.Organitza:

Amb el suport de: 

Tradueix »