MUNTANYES EMBLEMÀTIQUES I CIMS

SEGUEIX LES

PREVISIONS

Ruta amb raquetes pel Pla de la Llet (Estació Aransa)

L’estació d’esquí nòrdic Aransa -oberta l’any 1986-, és troba situada al poble d’Arànser, al terme municipal de Lles de Cerdanya. Envoltada per muntanyes de renom a la comarca, com la Tossa Plana de Lles o el Pic de Sirvent, és troba ubicada a la conca dels Estanys de la Pera. Avui proposem doncs, una ruta amb raquetes per aquest indret, ens acompanyeu?

FITXA TÈCNICA  DE LA RUTA:

  • Pics a realitzar: Mirador del Pla de la Llet (no és un cim)
  • Duració de la ruta: Un matí (durada d’un dia si és para a dinar al refugi)
  • Distància total: 6’65 km
  • Desnivell acumulat (en total): 350 m (Altitud mínima:  1.888 m / Altitud màxima: 2.142 m)
  • Temps total (sense parades):  3 h
  • Punt d’inici i final: Aparcament estació esquí Aransa
  • Dificultat: Fàcil
  • Època recomanada: És pot realitzar durant tot l’any. Tot i això, a l’hivern, tenir en compte que cal anar ben equipats per les condicions meteorològiques adverses o del propi terreny. Elevada atenció amb el perill d’allaus, consultar l’estat de la zona abans de realitzar la ruta. 
  • Material necessari: Raquetes i pals, segons l’època de l’any. Mapes (Puigpedrós – Tossa Plana de Llers Escala 1:25.000. Editorial Alpina)
 
 
Powered by Wikiloc

RECORREGUT I PUNTS RELLEVANTS:

Iniciem el recorregut circular al pàrquing de l’estació d’esquí Aransa. Sortim direcció una arbreda, pista d’esquí de fons, a través d’uns bonics prats, on hi trobem el refugi de Prat de Miró. Continuem pujant per la pista de forma suau, travsessant un bosc de pi negre, on a la bifurcació al Coll de Dalt seguim a la dreta. Travessarem per un espai molt ample, prats alpins al Coll de Queralt, on seguint la pista, farem un gir a l’esquerre força marcat, pujant suaument cap a la carena.Seguim les marques de color vermell, fins arribar a un indret amb una columna amb un isard forjat de ferro i un vèrtex geodèsic. Així doncs, haurem arribat al mirador del Pla de la Llet, una preciosa balconada amb unes excel·lents vistes cap a la Serra del Cadí fins als pics d’Envalira al territori andorrà. Per baixar, desfarem el camí al reves. 

RECOMANACIONS:

A la Cerdanya hi trobem el Parc dels Búnquers de Montellà i Martinet, al terme municipal de Martinet. En aquest indret es van construir una sèrie de búnquers per formar una línia fortificada al llarg dels Pirineus, anomenada Línia Pirineus, que anava des del cap de Creus fins al País Basc. Actualment, és poden visitar -un parell de búnquers- i un museu on s’explica tota la història relacionada amb aquest lloc. 

No et pots perdre...
Raquetes a l'estany Llong i Redó

Gaudeix del Pirineu amb raquetes!

Reportatges del Món Pirinenc!

.

.

.Organitza:

Amb el suport de: 

Tradueix »