MUNTANYES EMBLEMÀTIQUES I CIMS

SEGUEIX LES

PREVISIONS

Ruta amb raquetes a la vall de Tuixent – La Vansa

L’estació d’esquí nòrdic de Tuixent – La Vansa, també coneguda per la pràctica de l’esquí de fons, es troba situada al Pla de l’Arp, al massís del Port del Comte, al vessant de la comarca de l’Alt Urgell. Els municipis de La Vansa, Fórnols, Josa i Tuixent, en formen part. Avui proposem doncs, una ruta amb raquetes per aquest indret, ens acompanyeu?

FITXA TÈCNICA  DE LA RUTA:

  • Pics a realitzar: Barraca Sangonelles i refugi de l’Arp (no hi ha cap cim)
  • Duració de la ruta: Un matí (durada d’un dia si és para a dinar al refugi)
  • Distància total: 7’6 km
  • Desnivell acumulat (en total): 303 m (Altitud mínima:  1.934 m / Altitud màxima: 2.180 m)
  • Temps total (sense parades):  4:30 h
  • Punt d’inici i final: Aparcament estació esquí Tuixent – La Vansa
  • Dificultat: Moderada (a causa del desnivell)
  • Època recomanada: És pot realitzar durant tot l’any. Tot i això, a l’hivern, tenir en compte que cal anar ben equipats per les condicions meteorològiques adverses o del propi terreny. Elevada atenció amb el perill d’allaus, consultar l’estat de la zona abans de realitzar la ruta. 
  • Material necessari: Raquetes i pals, segons l’època de l’any. Mapes (Vall del Llord – Port del Comte – 1:25.000. Editorial Alpina)
 
 
Powered by Wikiloc

RECORREGUT I PUNTS RELLEVANTS:

Iniciem el recorregut circular al pàrquing de l’estació d’esquí de Tuixent – La Vansa. Comencem la ruta, al tallafocs, on hi ha una cabanya metàl·lica. Anirem seguint les marques grogues i blaves, amb un inici de ruta molt planer. Tot i això, mica en mica, anirem agafant altura i creuarem el circuit de l’Arp, una zona d’esquí de fons. Seguim pujant, creuem un altre pista -Prat Llong- i deixarem darrera nostre el bosc del Prat de l’Arp. Ens dirigirem direcció Coll del Port, amb una àmplia visibilitat, la qual podrem gaudir mentrestant anem fent petites pujades i zones més planes. Acabarem arribant als Clots del Rebost, un tram on el desnivell és força notable, però que es pot pujar sense problemes. Seguirem rectes pel Prat Llong, fins arribar a la Cabana del Pastor, on a la nostre esquerra tenim vistes de l’estació del Port del Comte, Tossa Pelada o el Tossal d’Estivella. Anirem avançant per circuit del Prat Llong, perdent altitud fins a uns contenidors metàl·lics, on girarem a la dreta i agafarem una petita variació cap a la Barraca de Sangonelles -un refugi de muntanya lliure, però molt ben equipat amb aigua potable-. Seguirem pujant cap al refugi de l’Arp -aquest és guardat-, amb una pujada força llarga però molt suau, fins a dalt de tot on tindrem unes vistes espectaculars de la Vall de la Vansa. Finalment, només ens quedarà anar fent el recorregut fins l’estació, perdent altitud de forma progressiva.

RECOMANACIONS:

A la vall de Tuixent, concretament al poble que porta aquest nom, recomanem la visita al Museu de les Trementinaires, inagurat el desembre del any 1998, el qual forma part de la Ruta dels oficis d’ahir, fomentada pel Consell Comarcal de l’Alt Urgell. En aquest museu, podreu conèixer qui eren les trementinaires, amb que comercialitzaven o quines herbes i remeis feien servir. Podreu interpretar i gaudir de les llargues rutes que travessaven el territori català, fins a terres de l’interior o el litoral. 

No et pots perdre...
Raquetes per Sant Joan de l'Erm

Gaudeix del Pirineu amb raquetes!

Reportatges del Món Pirinenc!

.

.

.Organitza:

Amb el suport de: 

Tradueix »