MUNTANYES EMBLEMÀTIQUES I CIMS

SEGUEIX LES

PREVISIONS

Ruta amb raquetes per la Vall de Ruda (Val d’Aran)

La Vall de Ruda, és una preciosa vall d’origen glacial, localitzada a la comarca de la Val d’Aran. Formada per boscos de pi negre, aquesta vall és molt visible des de la carretera de Baqueira a la Bonaigua, indret típic d’aquesta zona. A la part superior de la vall, hi trobem el circ de Saboredo (2.300 m), on neix el riu Garona. Avui proposem doncs, una ruta amb raquetes per aquesta vall, ens acompanyeu?

FITXA TÈCNICA  DE LA RUTA:

  • Pics a realitzar: Vall de Ruda (no és un cim)
  • Duració de la ruta: Un matí (durada d’un dia si és para a dinar al refugi)
  • Distància total: 14 km
  • Desnivell acumulat (en total): 595 m (Altitud mínima:  1.514 m / Altitud màxima: 2.196 m)
  • Temps total (sense parades):  3:15 h
  • Punt d’inici i final: Aparcament entrada Baqueira-Beret
  • Dificultat: Moderada (a causa del desnivell)
  • Època recomanada: És pot realitzar durant tot l’any. Tot i això, a l’hivern, tenir en compte que cal anar ben equipats per les condicions meteorològiques adverses o del propi terreny. Elevada atenció amb el perill d’allaus, consultar l’estat de la zona abans de realitzar la ruta. 
  • Material necessari: Raquetes i pals, segons l’època de l’any. Mapes (Val d’Aran. Escala 1:25.000. Editorial Alpina)
 
 
Powered by Wikiloc

RECORREGUT I PUNTS RELLEVANTS:

Iniciem el recorregut circular al pàrquing de l’entrada de Baqueira-Beret. Fem un tros de carretera caminant i agafem el corriol que surt direcció el refugi de Saboredo, indicat amb un cartell. Baixem fins el fons de vall, i comencem la nostra ruta. Seguim una àmplia pista, totalment nevada i es va introduint per la Vall de Ruda amb espectaculars vistes dels pics de Serós o de Locampo. Voregem la cabanya de Guèrcho, i anem discorrent per la vall contemplant els paisatges blancs que tant ens agraden! La ruta la finalitzem abans d’arribar al refugi de Saboredo, tot i que si el temps ens ho permet, s’hi podria arribar. 

RECOMANACIONS:

A la Val d’Aran hi ha grans indrets a visitar! Tot i això, degut a la proximitat, recomanem pujar fins a dalt de tot del Port de la Bonaigua, per tal de contemplar les espectaculars panoràmiques de les valls secundàries del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, al mateix temps, que tots els pics nevats que la rodegen. 

No et pots perdre...
Raquetes a l'estany Llong i Redó

Gaudeix del Pirineu amb raquetes!

Reportatges del Món Pirinenc!

.

.

.Organitza:

Amb el suport de: 

Tradueix »