PREVISIONS

SEGUEIX LES

PREVISIONS

PREVISIÓ 28, 29 de FEBRER i 1 de MARÇ- Nevada abundant a la vista!

A les portes d’una de les nevades més fortes de la temporada al vessant nord del Pirineu! Un seguit de fronts aniran portant dia a dia nevades febles al Pirineu, tot esperant una de més abundant entre la nit de diumenge i dimecres, amb una nevada ABUNDANT i GENERAL! Ventades, fred… Adéu a la primavera avançada i rescatem abrics! Els acumulats entre avui i d’aquí a una setmana, són mooolt interessants! 
Us expliquem quan i on nevarà a la previsió a continuació:

Divendres 28 de febrer: Les nevades febles – moderades del vessant nord del Pirineu, aniran a menys al llarg del matí i la resta del dia ja serà molt més estable i amb moltes estones de sol. A la resta del Pirineu, domini del sol tota la jornada. Vent encara fort fins al migdia de tramuntana. La temperatura més alta, menys fred i cota de neu a uns 1700m.

Dissabte 29 de febrer: Arriba un front molt poc actiu, que portarà molts núvols al llarg de tot el dia, i a partir del migdia, ruixats de poca importància, que començaran pel Pirineu més pròxim a l’Aragó i s’aniran estenent per la resta del Pirineu i Prepirineu. Poca cosa (moltes zones ni gota), però amb un descens de temperatura que anirà fent baixar la cota de neu fins als 1200m. L’element més destacable del dia, les fortes ventades del SW, atenció perquè segurament les activitats a alta muntanya es veuran afectades! Torb.

Diumenge 1 de març: Arriba un tercer front! Novament matí d’espera, amb molts núvols i sense precipitacions. Segons els mapes actuals, alguns ja donen inici de les precipitacions a les 12.00, altres en fer-se fosc, amb les primeres nevades a la Ribagorça, que molt ràpidament al llarg de les hores anirien a més a tot el Pirineu. Així doncs, vespre de pluja i neu a gran part del Pirineu. Cota de neu 1300m. Vent durant la matinada i matí més encalmat, agafant força amb el pas de les hores. Temperatura freda d’hivern. 

Tendència pels pròxims dies: Dilluns creua un front actiu, precipitacions abundants a tot el Pirineu, amb nevada destacable, primer de sud, i després al nord. Els registres en el total dels pròxims 5 dies, podran superar en molts indrets els 50cm de neu nova i hi ha mapes que donen gruixos molt més destacables, tot i que també s’entreveu com la neu aniria pujant de cota dimecres força, i haurem de seguir si després arriba una nova nortada amb nevada abundant i cotes de neu baixes, entre dijous i divendres… És a dir, en una setmana quedarà el Pirineu, ben farcit de neu!!! 

Si voleu, podeu rebre informació a través de whatsapp, envia’ns un missatge al 621 274 731 i t’afegirem a la llista de distribució!

Si no us voleu perdre cap informació i programa d’activitats de MeteoPirineus, us animem que us inscriviu a la nostra newsletter. 

Fem xarxa de #meteopirineuscatalans!!! Facebook, Instagram, Twitter!! La vostra informació i fotografies, ajuda a tenir la informació al dia i poder-la compartir a tots els amants del Pirineu!

Albert de Gràcia

No et pots perdre…
Reportatges del Món Pirinenc!

.

Descobreix els Pirineus!

.

Activitats amb MeteoPirineus!

Tradueix »