MUNTANYES EMBLEMÀTIQUES I CIMS

SEGUEIX LES

PREVISIONS

Sortida skimo a la Gallina Pelada (Berguedà)

Avui proposem una sortida d’esquí de muntanya (skimo) a la Berguedà, una zona molt pròxima al nostre estimat Pedraforca. Farem el cim doncs, al pic de la Gallina Pelada, una sortida a un dels indrets més fotogràfics, arran de les panoràmiques que hi podem trobar. Així doncs, ens acompanyeu?

Powered by Wikiloc

FITXA TÈCNICA  DE LA RUTA:

  • Pics a realitzar: Gallina Pelada (2.320 m)
  • Duració de la ruta: Un matí (tot el dia si dinem al refugi)
  • Distància total: 8’95 km 
  • Desnivell acumulat (en total): 759 m (Altitud mínima:  1.580 m / Altitud màxima: 2.320 m)
  • Temps total (sense parades):  3:40 h
  • Punt d’inici i final: Aparcament Parc d’Aventura Palomera
  • Dificultat: Fàcil
  • Època recomanada: A l’hivern, tenir en compte que cal anar ben equipats per les condicions meteorològiques adverses o del propi terreny. Elevada atenció amb el perill d’allaus, consultar l’estat de la zona abans de realitzar la ruta. 
  • Material necessari: Raquetes i pals, segons l’època de l’any. Mapes (Berguedà. Escala 1:25.000. Editorial Alpina)
 
 

RECORREGUT I PUNTS RELLEVANTS:

Iniciem el recorregut circular des del pàrquing del Parc d’Aventura Palomera, comencem a fer camí des del punt on s’inicia el camí d’estiu per pujar al cim. A partir d’aquí, anem ascendint lleugerament per un trama de bosc, el qual costa una mica orientar-se, tot i que anirem seguint paral·lels al costat del riu. Anem guanyant alçada, i acabem sortint a una zona més oberta, on comencem a tenir les primeres vistes de la zona. Ens enfilem direcció sud, i més endavant, direcció oest, per passar pel refugi d’Ensija. Seguim en aquesta direcció, i finalment arribem al nostre cim. Des d’aquí dalt, gaudim d’unes vistes espectaculars! Per baixar, desfem el mateix camí que hem fet. 

RECOMANACIONS:

A la comarca del Berguedà, les mines de carbó a cel obert de Fumanya, dins del terme municipal de Fígols, són un paratge d’interès geològic i paleontològic indubtable, a 1.400 msnm. L’extracció minera d’aquesta zona va deixar al descobert una paret amb un conjunt impressionant de petjades de dinosaures de fa 65 milions d’anys, on posteriorment, també s’hi ha descobert ous de dinosaure. Aquest és el jaciment europeu més extens amb petjades de sauròpode del Cretaci superior i un dels més importants del món.

 

 

No et pots perdre…
EsquiMu al Cap dels Clósos (Val d'Aran)

Gaudeix del Pirineu amb esquí de muntanya!

Reportatges del Món Pirinenc!

.

.

.Organitza:

Amb el suport de: 

Tradueix »