CASCADES I SALTS D'AIGUA

SEGUEIX LES

PREVISIONS

Estany Llong

   

Un dels estanys naturals del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, és l’estany Llong. Localitzat al terme municipal de la Vall de Boí, a la comarca de l’Alta Ribagorça, és caracteritza per ser un estany d’origen glacial.  A continuació, podràs conèixer més curiositats d’aquest indret i de la zona que l’envolta!

L’Estany Llong, és un estany d’origen glacial d’aproximadament 7’5 hectàrees amb una profunditat màxima de 12 metres. Aquest espectacular estany, tal i com ja hem mencionat, és troba dintre d’un dels parcs nacionals més importants a nivell espanyol i sobretot català, el Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. A una altitud de 1.999 msnm, es troba orientat al NE, als peus del Portarró d’Esport.

Gran part de l’aigua que rep, són d’aportacions de, per exemple, el Barranc del Portarró, Vall de Peixerani o les Pales de l’Estany Llong. Aquesta aigua discórrer per la vall cap a l’extrem oriental, on hi neix el riu de Sant Nicolau. Aquest riu, hi podem trobar l’espectacular cascada de Sant Esperit, un salt d’aigua que ens deixarà sense paraules de camí al Planell d’Aigüestortes!

Però no ens oblidem del refugi de l’Estany Llong, situat a 5′ de l’estany. Un refugi preciós amb un tracte excepcional, per gaudir sens dubte, del PN d’Aigüestortes i totes les activitats que s’hi puguin realitzar!

Powered by Wikiloc

SABIES QUE…

El nom que té l’estany -Llong- l’hi ve donat per la forma característica que té, allargat de E-NE. Aquest és un dels 300 estanys aproximadament que trobem al Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. 

COM S’HI ARRIBA?

Per accedir-hi, l’accés més fàcil és a través dels taxis 4×4 que trobem al poble de Boí. Anirem per aquest fons de vall, discorrent entremig del bosc, fins arribar al nostre indret, l’estany Llong, amb aproximadament una hora i mitja. L’itinerari es troba molt ben senyalitzat i amb poca dificultat tècnica, tot i que en algun tram, hi trobem un desnivell rellevant.

Destacar, que pels que tinguin més ganes de caminar, poden seguir pel mateix camí, una horeta més, i arribaran a l’estany Redó i posteriorment, al Portarró d’Esport, on trobem el pas natural cap a l’altre vall del Parc Nacional, la vall de Sant Maurici. En ambdós casos, el camí de tornada al nostre punt d’inici, és fent-lo a la inversa.

 

PROPOSTA ALLOTJAMENT: Hotel Farré d’Avall

Preciós hotel familiar, on gaudir d’un indret de proximitat, amb grans vistes i un tracte excel·lent!

PROPOSTA RESTAURANT: Restaurant el Fai

Un gran restaurant, de caire familiar, amb uns plats excel·lents. Just al costat de Sant Climent de Taüll!

.

.

.Organitza:

Amb el suport de: 

Tradueix »