CASCADES I SALTS D'AIGUA

SEGUEIX LES

PREVISIONS

Bassa d’Arres i Oles (Val d’Aran)

Alguns dels estanys més bonics i de fàcil accés del territori aranès són les Basses d’Arres i Oles. Ambdues situades a mitja hora de distància entre elles (amb cotxe), les trobem a la comarca més NO de Catalunya, la Val d’Aran. A continuació, podrem conèixer més curiositats sobre aquests estanys, i les àrees recreatives que s’hi localitzen!

Comencem parlant de la Basses d’Arres, un petit estany o bassa d’origen natural amb espectacular vistes dels cims de la zona. Aquest indret lacustre es caracteritza per tenir una bonica àrea recreativa just al costat de la bassa. Situat a 1.560 m d’altitud, l’accés és realitza a través de la carretera local de Vilamòs-Arres de Sus, on posteriorment es pren una pista no asfaltada fins aquest indret -2’5 km aproximadament-. Els nens podran descobrir la natura de forma pròxima, observant la gran quantitat de capgrossos i granotes que viuen a la bassa!

D’altre banda, la Bassa d’Oles és una cubeta d’origen natural, situada en un indret idíl·lic enmig d’un bosc de pi roig, conegut amb el nom de Vericauba -indret molt visitat per turistes i pels mateixos aranesos-. Tot i no ser espectacularment gran o tenir gaire profunditat, té gran importància a nivell de la vegetació subaquàtica i la fauna que hi podem trobar. Al costat mateix, situat a 1.630 m, hi trobem el refugi de la Bassa d’Oles o d’Era Piusa, un preciós refugi de muntanya dintre el municipi de Gausac.

Però no ens oblidem que la zona destaca per la presència d’antigues mines de zinc, entre d’altres! Així doncs, hi trobem la Mina Victòria -la qual és pot visitar amb guia- o la Mina Margalida -totalment abandonada, amb més perill d’accés-. Ambdós es troben pròximes a la Bassa d’Arres, les quals ens permetran interpretar i conèixer la vida temps enrrere a la zona!

Powered by Wikiloc

PROPOSTA ALLOTJAMENT: Hotel Casa Estampa ***

Un hotel totalment reformat, per gaudir de les vistes i les experiències del territori aranès! Una visita inoblidable!

PROPOSTA RESTAURANT:  Hotel Tredós ****

Per gaudir d’una gastronomia aranesa, apostant pels productes locals. Ens permet descobrir la Val d’Aran a través dels seus gustos i sabors!

COM S’HI ARRIBA?

L’accés fins a la Bassa d’Oles és molt fàcil. Degut a la seva proximitat amb la capital de comarca, Vielha, amb poca estona serem a lloc. Cal doncs, agafar la carretera fins al poble de Gausac, seguint la pista asfaltada durant 8 km aproximadament, fins a l’aparcament al costat de la mateixa bassa.

Allà doncs, proposem fer una ruta rodejant mateixa bassa, gaudint del bosc de Varicauba, amb una vista espectacular del cim Montcorbison (2.176m). Els més valent, poden variar la ruta i arribar fins aquest cim. Nosaltres però, proposem una alternativa pels més petits o de caire més familiar. Podeu parar i prendre un petit beure al refugi, contemplant la bassa!

 

SABIES QUE…

La Bassa d’Oles l’hi varia contínuament el nivell de l’aigua, ja que al ser un petit estany d’origen natural i no poder controlar-ne la quantitat d’aigua que té, s’hi va construir una presa per tal de regular aquest aspecte.

.

.

.Un reportatge de:

Amb el suport de: 

Tradueix »