CASCADES I SALTS D'AIGUA

SEGUEIX LES

PREVISIONS

Fonts del Llobregat (Berguedà)

Al municipi de Castellar de n’Hug, a la comarca del Berguedà, hi trobem un dels naixements dels rius més rellevants del territori català, les Fonts del riu Llobregat. Situat dintre el Parc Natural del Cadí-Moixeró, al vessant sud del Pirineu descobrim un indret clàssic de visitar amb tota la família per gaudir de la natura en ple estat! Ens acompanyeu?

 

Ens arribem fins el famós poble de Castellar de n’Hug, al vessant sud del Pirineu català amb unes excepcionals vistes del Prepirineu o d’espectaculars cim com el Pedraforca. Situat a 1.450 m, es considerat un dels pobles habitats a més alçada del territori català. Se’ns dubte, un indret a visitar que val molt la pena!

Parlem ara, de les Fonts del Llobregat, situades a 1.300 msnm, les quals són l’inici del curs del riu Llobregat, un dels principals rius catalans i amb afluents destacables com el riu Cardener, Bastareny o Anoia. És tracta d’un indret molt especial, no només per aquest factor, sinó també per l’espectacle natural d’aigua, oferint al visitant, grans tonalitat de verd i de l’aigua cristal·lina que no para de brollar. Un recorregut agradable per contemplar la força de la naturalesa de forma continua.

L’aigua que surt de la roca calcària, és el resultat de les aigües de la pluja i de la neu que durant l’hivern s’acumula als cims més propers com el Puigllançada i la Tossa d’Alp. Veiem la font en forma de cascades amb un soroll que fa posar els pèls de punta. S’ha habilitat diversos miradors, per tal de poder contemplar les cascades i poder fotografiar aquest indret tan espectacular i la bellesa de l’aigua.

Si ens fixem durant el camí que uneix les fonts amb Castellar de n’Hug, veurem diverses coves per la muntanya, que segons alguns estudis, són les antigues sortides de les fonts del Llobregat!

El Llobregat té la fama de ser un dels rius més aprofitats d’Europa! Les seves aigües poc després de veure la llum, son conduïdes per un canal, en el seu primer repte industrial fins al mar. Va ser el principal eix vertebrador de les colònies industrials del segle XIX i encara avui, hi ha centenars d’usos de les seves aigües. Alguns estudis asseguren que entre les fonts i la mediterrània, l’aigua haurà estat utilitzada fins a 5 vegades diferents! Indústries, consum urbà, agricultura o generació d’energia hidràulica, a través per exemple, del pantà de Baells

SABIES QUE…

La llegenda de les Fonts del Llobregat, diu que l’aigua que hi brolla són les llàgrimes d’unes nenes que una bruixa va matar. Per quin motiu? Volia que la seva filla fos la més maca de la comarca.

Powered by Wikiloc

PROPOSTA RESTAURANT: Hostal La Muntanya (Castellar de n’Hug)

Un preciós hostal i restaurant, que va néixer conjuntament amb l’arribada del turisme a la població. Amb una boníssima cuina, de proximitat i tradicional, podreu gaudir dels sabors més nostres, els del Pirineu. Perdreu l’oportunitat de gaudir dels seus plats?

PROPOSTA DE RUTA

La ruta que recomanem fer per visitar aquest indret, és caracteritza per ser una caminada fàcil i curta des de Castellar de n’Hug, que ens condueix per un camí ben senyalitzat i en bon estat fins al naixement d’un dels rius més importants de Catalunya, el Llobregat.

Fem de baixada el sender empedrat i ple d’escales que ens porta fins al lloc on l’aigua brolla des de dins mateix de la muntanya formant una bonica cascada.

Cal vigilar no relliscar, ja que és un indret molt humit degut a la gran quantitat d’aigua que brolla contínuament. Així doncs, recomanem anar ben calçat i ajudar-se de les valles que hi trobem. Sobretot, respectar l’espai natural i no sortir dels límits marcats.

PROPOSTA ALLOTJAMENT: Cal Xesc 

Situat a la preciosa població de Gombrèn, la fonda Cal Xesc forma part d’una històrica casa del 1730. Ubicada en un paratge inigualable, la tranquil·litat i la seva proximitat, faran de la estada, una experiència inoblidable! D’altre banda, l’any 2009 va rebre la seva primera estrella Michelin, a través d’una cuina autòctona, senzilla i aromàtica.

.

.

.Organitza:

Amb el suport de: 

Tradueix »