CASCADES I SALTS D'AIGUA

SEGUEIX LES

PREVISIONS

Cascada de Noarre

A la Vall de Noarre, al PN de l’Alt Pirineu, on hi discórrer el riu que porta aquest nom, hi trobem indrets molt ben amagats però d’una bellesa excepcional. Parlem doncs, de la cascada de Noarre o el conjunt de bordes, pròximes aquest indrets de gran importància històrica. A continuació, ho descobrim:

 

En aquest indret del Pallars Sobirà, trobem el riu Noarre, el qual dóna nom a la nostra cascada. El territori, trobem gran diversitat de flora i fauna, amb gran quantitat de falgueres, i varietat de colors de la pròpia vegetació. D’altre banda, també podem observar i gaudir durant l’època càlida de l’any, del vol de moltes papallones, entre la humitat i el remor de l’aigua de la zona, gran part formada per matolls dispersos representatius dels boscos humits i ombrívols.

Ens hem de desviar lleugerament per arribar fins a la cascada de Noarre, on trobem un petit mirador. Un indret molt màgic,, oferint un veritable espectacle de la natura, localitzat en la Vall de Noarre, pròxim a Tavascan. S’hi pot accedir des del Camping Els Graus, en un entorn magnífic per gaudir de la passejada.

Destacar, que pròxim a la cascada, trobem les bordes de Noarre, un seguit de construccions de pedra, al bell mig d’un prat. Aquest petit poblat, va servir de refugi pels exiliats o refugiats que fugien de la Guerra Civil o del nazisme, travessant els nostres Pirineus. Així doncs, forma part de l’itinerari històric de Perseguits i Salvats.

SABIES QUE…

La Vall de Noarre té una evident formació glacial i si en tenim ganes, a través del GR que ens portaria a Certascan, podem remuntar la vall i visitar els seus estanys glacials d’alta muntanya, realment força desconeguts i molt poc freqüentats. Un cop arribats a la cascada de Flamisella, a l’esquerra podrem arribar al estany del mateix nom i cap a la dreta, fins als de Guerossos i l’estany Blanc! FASCINANTS!

Powered by Wikiloc

PROPOSTA RESTAURANTRestaurant Hotel Cardós

Aquest espectacular restaurant, ofereix especialitats en la cuina tradicional catalana a través dels productes de la mateixa vall, essent de gran qualitat i de proximitat. Tot i que està obert pels que no s’allotgin a l’hotel des de Setmana Santa al pont de la Constitució, podran gaudir durant tota la seva estada  de la piscina!

 

PROPOSTA DE RUTA

La ruta que recomanem fer per visitar aquest indret, és una ruta de força km, la qual cadascú la pot adaptar segons la seva pròpia capacitat física o interès, la qual circula sempre per l’interior del Parc Natural de l’Alt Pirineu. S’inicia des del Camping les Bordes de Graus, i va prenent altura fins a les Bordes de Noarre.

Segueix posteriorment pel bosc de Causes, i arriba finalment al port de Tavascan, a través de l’estany del Port. En tornar al nostre punt d’inici, ens podem desviar a la cascada de Noarre i a la borda de Portells, una petita construcció aïllada pròxima al salt d’aigua. Finalment, s’arriba a les Bordes de Graus, el nostr epunt d’inici.

La desviació de la cascada de Noarre, és pot fer abans d’arribar a les Bordes de Noarre, i recular altre cop al punt d’inici, essent un recorregut molt planer i molt més curt que el proposat.

PROPOSTA ALLOTJAMENT: L’Hort del Metge (Lladrós)

Una espectacular casa rural situada a la bonica població de Lladrós. Construïda en un antic paller, està formada per tres cases en total, que permeten poder experimentar la tranquil·litat i el goig de viure en un poble d’alta muntanya durant la seva estada. La seva proximitat a la natura, invita gaudir de la Vall de Cardós a través del senderisme o de l’oci d’aquest preciós territori pallarès.

.

.

.Organitza:

Amb el suport de: 

Tradueix »