MÓN PIRINENC

Proposta de cap de setmana a la Vall de Cardós!

Seguim amb aquest nou bloc sobre propostes per realitzar durant un cap de setmana, on us exposem diferents experiències que podem viure al Pirineu! Continuem aquesta setmana, amb una excepcional proposta per realitzar a la comarca del Pallars Sobirà, gaudint de la Vall de Cardós, un indret on la cultura pallaresa, el paisatge del PN de l’Alt Pirineu i la bellesa natural ens captivaran. Esteu preparats/es?

Comencem doncs, amb un cap de setmana ple d’experiències per gaudir del Pirineu català, concretament a la Vall de Cardós! Remarquem la necessitat de realitzar les visites sempre, des del respecte als indrets, habitants, fauna, flora, etc.

  • Dissabte:

Arribem a una de les valls més boniques del Pallars Sobirà, a la Vall de Cardós. Podem accedir aquest indret des de la Val d’Aran pel Port de la Bonaigua al N, o per Sort al S a través del Port del Cantó, des de l’Alt Urgell. Així doncs, un cop arribants al nostre indret durant el cap de setmana, us proposem realitzar una bonica excursió fins a l’Estany de Certascan. Aquesta bonica ruta, la podeu fer a peu des del poble de Tavascan o agafar un taxi 4×4 que us portarà fins aquest idíl·lic indret. Situat a 2.236 msnm d’origen glacial, és un dels estanys amb més renom del Pirineu català, essent un dels més gran i més profunds amb gairebé 96 metres de fondària. Les vistes són impressionants, totalment de pel·lícula!

Per la tarda, tenim dues propostes molt interessants! Així doncs, uns recomanem la visita a la cascada de Noarre, molt pròxima al poble de Tavascan. Aquest territori es caracteritza per la diversitat de flora i fauna, amb gran quantitat de falgueres, i varietat de colors de la pròpia vegetació. A més de la seva importància històrica! Les bordes de Noarre van servir de refugi pels exiliats o refugiats que fugien de la Guerra Civil o del nazisme, travessant els nostres Pirineus. Així doncs, forma part de l’itinerari històric de Perseguits i Salvats.

D’altre banda, si ja hem caminat prou i volem contemplar vistes sobre el Pallars Sobirà, us recomanem pujar fins a l’estació de Tavascan. Podreu gaudir de la calma de l’estació durant estacions com la primavera o estiu, i gaudir de prendre un beure o fer una petita parada al refugi de la Pleta del Prat, a 1.772 m d’altitud.

  • Diumenge:

Últim dia per la Vall de Cardós! Hem pogut gaudir d’un cap de setmana excepcional descobrir aquesta zona del Pallars Sobirà… Sense paraules! Per acabar de gaudir d’aquesta escapada, us proposem un seguit de pobles amb molt d’encant per tal de visitar, passejar pels seus carrers i descobrir la seva història. Viles o pobles com Ginestarre, Ribera de Cardós o Estaon, són alguns d’aquest indrets on pots contemplar la verdadera vida de l’alta muntanya. Les façanes de les cases, les esglésies romàniques o algunes restes de la cultura pallaresa de segles passats, fan d’aquesta vall una de les més boniques i rellevants respecte el seu patrimoni!

Aquesta és la nostre breu proposta de cap de setmana per gaudir del Pallars Sobirà. Ens hem deixat molts llocs, els quals sabem que us encantaria visitar! Però no us preocupeu, elaborarem moltes més propostes perquè pugueu triar i planejar la vostre visita al Pirineu! Així doncs, per estar informat dels nostres articles, podeu seguir les nostres XXSS o la newsletter de la pàgina web. Cada setmana, articles i previsions noves!

No et pots perdre...
Cap de setmana: Bisaura

Descobreix el Pirineu!

Glossari MeteoPirineus

 

 

REPORTATGE DE: 

 

 

REPORTATGE DE: 

Tradueix »