CASCADES I SALTS D'AIGUA

SEGUEIX LES

PREVISIONS

Estanys de Camporells

Els Estanys de Camporrells és un petit conjunt d’estanys situats a 2.362 m, a la comarca del Capcir, de la Catalunya del Nord. Ens acompanyeu a descobrir aquest bonic indret ubicat a l’extrem occidental del cim de Puig de Camporrells?

 

Avui ens arribem fins a la Catalunya Nord, concretament a la zona de Capcir. Aquesta és una bonica comarca del territori català, situada al nord-est de la Cerdanya i a l’oest de la vall de Conflent. Tot i ser administrada pel territori francès, fa frontera amb el territori occità. La seva capital és Formiguera, i aquesta espectacular vall està vertebrada pel riu Aude.

Parlem doncs, dels estanys de Camporrells, els quals es troben situats al terme municipal de Formiguera, a l’extrem occidental d’aquesta zona. Als peus del Puig de Camporrells, s’ubiquen a la capçalera de la Lladura, una zona famosa pel seu conjunt lacustre. Hi destaquem l’estany Llarg, el Rodon, el del Mig, el Gros i la Basseta. La majoria els podem trobar al vessant N-E del Pic Peric.

Climàticament és una zona fascinant, les nevades a l’hivern solen ser les més importants del Pirineu orinetal, i és que tant les situacions de nord, com les llevantades, deixen grans gruixos de neu en aquestes muntanyes.

SABIES QUÉ…

Aquest territori del Capcir, va formar part de Catalunya fins que es va formar el Tractat dels Pirineus. Tot i això, degut a la seva proximitat amb Catalunya i el fet d’haver format part d’aquest territori temps enrere, fa que actualment encara es mantinguin alguns trets culturals i lingüístics propis.

Powered by Wikiloc

PROPOSTA ALLOTJAMENT: Chambres d’Hôtes de l’Ancienne Poste

Ganes de gaudir d’uns dies de descans al Pirineu francés, a l’Atla Cerdanya? Aquest és l’allotjament ideal! Situat entre les platges d’Argelès i Baracrès, però pròxim a la zona muntanyosa de Font-romeu, permet una gran varietat d’experiències! Un tracte acollidor que no ens deixarà indiferents!

COM S’HI ARRIBA?

Per arribar-hi, un dels punts de partida de la ruta, és a peu des de l’estació d’esquí de Formigueres o pujant un tram de pista de terra amb el cotxe fins a un aparcament, que permet començar des de més amunt. Aquesta ruta és una clàssica de la zona del Capcir que permet conèixer dos bonics llacs, situats en un paratge gairebé idíl·lic, emmarcats pels cims del Puig Peric, el Peric Petit i el Puig de Camporells.

Des d’aquest punt on hem deixat el cotxe -pista no asfaltada- agafem un corriol on anirem seguint les marques grogues, fins a un panell informatiu de la ruta que estem fent, amb informació sobre els estanys. Continuem per aquest corriol, on anem ascendint lleugerament per la Serra de Mauri, amb unes vistes espectaculars si fa bon dia. Ens trobem ja al tram més planer, on enllaça amb la Serra de Dellà, i ja podem albirar el circ de Camporells amb els estanys. Ens quedem sense paraules!

Finalment, comencem a baixar cap als estanys seguint per la pista, fins que fem alguna drecera que ens porta a l’Estany Gros. D’allà ens arribem a l’Estany del Mig, on podem descansar i prendre alguna cosa al Refugi de Camporells. Seguim caminant per petits rierols i visualitzant la resta d’estanys. Per tornar al nostre punt d’inici, agafem la pista que surt darrere al refugi, i desfem el camí.

PROPOSTA RESTAURANT: Restaurant La Senyera

Situat al cor de la ciutat medieval de Villefranche-de-Conflent, aquest antic restaurant és un dels més coneguts de la zona! Amb uns plats tradicionals amb un toc modernista, fan de l’experiència un molt bon regust de boca! A més, podreu tastar els productes i vins de la zona… 

 

.

.

.Organitza:

Amb el suport de: 

Tradueix »