MUNTANYES EMBLEMÀTIQUES I CIMS

SEGUEIX LES

PREVISIONS

Ascensió al Carlit des de l’estany de les Bulloses

L’ascensió al Carlit (2.921 m) des de l’estany de les Bulloses, és la ruta habitual per tal de poder gaudir de les excepcionals vistes des d’aquest cim. Situat al terme comunal d’Angostrina i Vilanova de les Escaldes, es troba a la comarca de l’Alta Cerdanya, a la Catalunya Nord, al Pirineu axial. Aquest cim, forma part d’un massís, al vessant occidental de la conca de l’Aravó, un dels afluents del riu Segre. Al vessant oriental del Carlit, configura el circ glacial on es forma la Tet i cap al nord, espectaculars valls drenen les seves aigües cap a l’Arieja.

El clima del Carlit és fascinant!!

Ens trobem en un territori on gairebé totes les situacions de nord i de llevant deixen abundants precipitacions a la zona! Així que mentre a la plana ceretana pot fer un bon sol, aquestes muntanyes poden estar afectades per abundants precipitacions.

Cal tenir present què sol ser una zona on neva molt a l’hivern, i a l’estiu les tempestes solen ser fortes i si aquella jornada que hem decidit anar-hi el vent és del nord o llevant, molt probablement tindrem núvols, boires i precipitacions. Caldrà doncs, consultar bé la previsió.

Powered by Wikiloc

FITXA TÈCNICA  DE LA RUTA:

  • Pics a realitzar: Cim del Carlit (2.921 m)
  • Duració de la ruta: Un dia
  • Distància total: 15’58 km
  • Desnivell acumulat (en total): 902 m (Altitud mínima: 2.002 m / Altitud màxima: 2.880 m)
  • Temps total (sense parades): 9 h
  • Punt d’inici i final: Estany de les Bulloses
  • Dificultat: Moderada. Petit tram exposat abans del cim, amb terreny relliscós.
  • Època recomanada: Sol ser un cim del Pirineu on la neu és present fins ben entrat l’estiu! Així que si no disposem de material per la neu, la millor època serà des de principis de juliol fins a l’octubre.
  • Material necessari: Segons les condicions del dia. Si anem fora de l’estiu, caldrà portar grampons i piolet. Mapes (Guia excursionista. Carlit-Bollosa (Alta Cerdanya). Editorial Alpina)

RECORREGUT I PUNTS RELLEVANTS:

Iniciem el nostre recorregut a l’aparcament de l’estany de les Bulloses, on s’hi pot accedir des de Montlluís per la D-60 (tancada els mesos de juliol i agost entre les 7-19h pels vehicles privats, hi ha un autobús que fa el trajecte). Des d’aquest punt, iniciem la ruta, que passa per davant l’hotel de les Bones Hores. Després d’una pujadeta inicial pronunciada, continuem per un tram de desnivells suaus, per discorre entre espectaculars llacs com l’estany Negre, Comassa o el de la Vallell.

A partir de l’estany Sobirà, continuarem remuntant la vall amb una perspectiva del cim espectacular. Arribats al estany gelat, el camí comença a pujar molt fort, fins al Coll Colomer, on haurem de realitzar un tram de grimpada (atenció gent amb vertigen!), on finalment coronarem el Pic del Carlit (2.921 m), amb un cim secundari, al nord-est, el Carlit de Baix. Per tornar, seguim un camí alternatiu, que ens porta altre cop fins l’estany Sobirà, fins arribar al camí que em pres anteriorment que ens portarà al nostre punt d’inici, a l’estany de les Bulloses, completant així la clàssica volta dels estanys de Carlit, on haurem visitat 14 estanys!

RECOMANACIONS:

Juny és la millor època per gaudir de l’explosió de colors de les flor i gaudir del màxim d’aigua a la zona dels estanys, tot i que haurem de tenir present la neu a les zones més altes.

.

.

.Organitza:

Amb el suport de: 

Tradueix »