CASCADES I SALTS D'AIGUA

SEGUEIX LES

PREVISIONS

La Roca Foradada i la cascada (Cantonigròs – Cabrerès)

En el preciós territori osonenc, concretament a la subcomarca natural del Cabrerès-Collsacabra, trobem un indret ple de paisatges que ens deixaran bocabadats. Avui ens arribem a un dels més coneguts, el salt d’aigua i la roca Foradada, entre les poblacions de Cantonigròs i l’Esquirol -seguint la riera de les Gorgues-. Una bonica ruta que ens portarà a les entranyes d’aquest espai natural. Ens acompanyeu?

 

Osona és un territori molt divers a nivell paisatgístic, passant de la pròpia plana, als altiplans i les serres muntanyoses que la rodegen, convertint-la en una petita olla geogràfica. Ens concentrem però, en la zona natural del Cabrrès-Collsacabra, situada entre les comarques de la Garrotxa, la Selva i Osona. Amb una extensió aproximada de 142 km² d’extensió, limita amb altres indrets geogràfics rellevants osonencs, com ara la Vall de Sau o les Guilleries.

Un dels punts turístics més potents d’aquesta zona, és el salt d’aigua i la roca Foradada, ubicada a la zona de Cantonigròs, al sud-est de l’altiplà de Cabrera, una bonica ascensió a un dels relleus més simbòlics de la zona. A dalt d’aquest indret hi trobem el Santuari de Cabrera amb unes espectaculars vistes a la Plana de Vic i a la Vall d’en Bas. Però atenció a l’últim tram ple d’escales, que ens deixaran ben cansats/des!

Aquest salt d’aigua és un dels més importants i característics de la riera de les Gorgues, que discórrer pel territori del Cabrerès fins a desembocar al riu Ter, a l’alçada del meandre de Sant Pere de Casserres -on hi trobem el preciós monestir d’orde benedictí únic a Osona-. L’accés a la roca Foradada és força fàcil, sobretot ara que el camí ha estat arreglat. Així doncs, després d’una agradable excursió entre castanyers, alzines i roures, arribem a un excepcional gorg d’aigua rodejat per grans parets de roca, una de les quals es troba foradada i d’aquí l’hi ve el nom. Ens deixem portar per so de l’aigua picant a la pedra i fluint riera avall… El lloc és de pel·lícula!

SABIES QUÈ…

Degut a la gran afluència de visitants, el seu poc civisme i respecte a l’indret i/o espai natural, s’ha hagut de posar un control d’accés per reduir la seva afluència, on s’ha de pagar a la taquilla de l’entrada un preu d’entre 3-5 euros. Quan sortim a la muntanya, ens movem en un espai natural, indiferentment si es troba protegit o no per figures com la de Parc Natural o EIN (Espai d’Interès Natural), cal ser respectuosos i tenir cura de la seva fauna-flora.

 

Powered by Wikiloc

PROPOSTA RESTAURANT: Can Puntí

Can Puntí és un restaurant familiar que ofereix una experiència única de gustos de la cuina catalana, utilitzant les noves tècniques culinàries i a la vegada mantenint els valors generats en els més de 20 anys de la història del restaurant. Sempre amb una selecció dels millors productes de proximitat i km 0!

PROPOSTA DE RUTA

La ruta que recomanem fer per visitar aquest indret, és un curt itinerari -2’2 km aproximadament d’anada i tornada- on podrem gaudir dels paisatges, guiant-nos pel soroll de l’aigua del propi salt.

Comencem la ruta al poble de Cantonigròs, deixant el vehicle a l’aparcament que se situa al costat camp de futbol. Agafem el camí força ample que surt des d’aquest indret -sense oblidar-nos de pagar el nostre accés i escoltar les normes a seguir-.  Seguim els senyals del GR-151, baixant lleugerament fins arribar a un encreuament, on seguirem camí avall. Al cap d’uns minuts, arribarem a un altre encreuament, on deixarem de seguir el GR -en porta al poble de l’Esquirol- i agafarem el petit corriol que surt a mà dreta i que baixa amb més ganes. Cal tenir en compte, que com més pròxim a la Roca Foradada es troba, és més estret, més humit i amb més pendent. Així doncs, cal anar ben calçats i prendre’s l’excursió amb calma!

Finalment, amagat entre la vegetació, descobrim l’espectacular salt d’aigua d’uns 15 metres d’altitud, amb un preciós gorg als seus peus.

PROPOSTA ALLOTJAMENT: Ca La Rotllada

Una gran masia catalana situada al costat del riu, en un lloc molt agradable rodejat de camps i arbres. Disposa de vuit habitatges independents totalment equipats, amb possibilitats de posar-hi bressols o llits supletoris per als nens. Un indret per estar pròxim a la natura i gaudir més que mai del Cabrarès!

.

.

.Organitza:

Amb el suport de: 

Tradueix »