CASCADES I SALTS D'AIGUA

SEGUEIX LES

PREVISIONS

Salt de Sallent (Rupit – Cabrerès)

A la comarca d’Osona, concretament a la zona natural del Cabrerès-Collsacabra, trobem un dels pobles més idíl·lics i visitats de la zona, el poble medieval de Rupit, rodejat d’uns paisatges que ens fan viatjar a paisatges poc mediterranis i que ens meravellaran! Avui ens arribem al Salt de Sallent, una joia geogràfica del territori català, essent el salt d’aigua amb major caiguda de tot Catalunya. Ens hi acompanyeu?

Tal com ja hem pogut veure amb l’article de la Roca Foradada (Cantonigròs), el territori osonenc té gran diversitat de paisatges, tots diferents però amb gran bellesa. Tot i això, seguim en la zona natural del Cabrerès-Collsacabra, situada entre les comarques de la Garrotxa, la Selva i Osona. Ens desplacem però, a la zona més nord, concretament al poble de Rupit -al terme municipal de Rupit i Pruit- trobant-se també adscrita a l’espai natural de les Guilleries.

Aquest bonic poble medieval, essent un dels més visitats de la província de Barcelona, es troba en l’antiga propietat dels vescomtes d’Osona-Cardona; donant doncs, una rellevància històrica a l’indret, més que merescuda. Des d’aquest preciós poble, a través d’una entretinguda excursió, podem visitar el salt d’aigua amb major caiguda vertical de Catalunya, el Salt de Sallent.

Amb una caiguda lliure de 115 metres d’altura, és espectacular d’observar en l’època de més pluja; és a dir, quan la riera de Rupit baixa amb força cabal. Als peus del salt, hi trobem una gran gorga creada arran de l’erosió de l’aigua en picar a la pedra, durant milers i milers d’anys. Aquesta té el nom de la gorga del Diable, i si seguim el recorregut de la mateixa riera, descobrirem que desemboca a l’embassament de Susqueda, a la comarca de la Selva.

SABIES QUÈ…

El salt de Sallent és el límit natural entre els espais naturals protegits del Cabrerès-Collsacabra i les Guilleries-Savassona. D’altre banda, des d’aquest indret podem gaudir d’unes espectaculars vistes sobre el territori més sud-est d’Osona, amb una panoràmica de l’Agullola de Rupit -un fenomen geomorfològic molt rellevant-.

 

Powered by Wikiloc

PROPOSTA RESTAURANT: Ca l’Albert

Aquest bonic restaurant es troba situat a la casa de Can Silet construïda a l’any 1798, just a l’entrada de Rupit. Es caracteritza per oferir cuina casolana i tradicional feta amb productes de la zona, amb menú i carta de temporada. Una experiència de sabors, que ens faran sentir més pròxims al territori osonenc!

PROPOSTA DE RUTA

La clàssica ruta que recomanem fer per visitar aquest indret, és un entretingut itinerari -6 km aproximadament d’anada i tornada- on podrem gaudir dels paisatges, vorejant la riera de Rupit i gaudir del soroll de l’aigua del propi salt.

Comencem la ruta al poble de Rupit, a l’església de Sant Miquel on trobem el punt de sortida. Tot el recorregut es troba marcat, així doncs, no hi ha gaire pèrdua. Un cop passada la façana de l’església, agafem el primer carrer a mà esquerra i anem seguint el camí marcat. Tot i això, si volem ens podem desviar i fer una visita ràpida a l’ermita de Santa Magdalena.  Tot i això, seguim i passem per un petit túnel, sota d’una casa i continuem caminant pel sender fins a trobar la riera de Rupit. L’anirem vorejant pel marge esquerre fins arribar al salt de Sallent -a 300 m pel camí de l’esquerra, podem arribar a un mirador on gaudirem d’una excepcional vista del salt-. Cal destacar que el camí té alguns trams amb pedres, que es poden trobar humits. Així doncs, cal anar ben calçat i estar pendents per on baixem.

Finalment, per tornar el nostre punt d’inici, desfem el camí.

PROPOSTA ALLOTJAMENT: Hostal Estrella

Un bonic hostal al centre del preciós poble medieval de Rupit, que ha passat de generació en generació fins l’actualitat. L’habitatge construït el 1946, és una casa tradicional de muntanya, que ens farà gaudir de l’estada amb una atenció pròxima i molt amable! Una experiència que no podrem oblidar.

.

.

.Organitza:

Amb el suport de: 

Tradueix »