MUNTANYES EMBLEMÀTIQUES I CIMS

SEGUEIX LES

PREVISIONS

Ascensió al Santuari de Cabrera des del Prat de Sant Julià

L’ascensió al Santuari de Cabrera situat a 1.307 m d’altitud, és un dels indrets més espectaculars del territori osonenc amb una de les rutes més conegudes i clàssiques de la zona del Cabrerès-Collsacabra. Aquest bonic altiplà té unes vistes panoràmiques excepcionals de la Plana de Vic -Osona- i de la Vall d’en Bas – Garrotxa-. No oblidem tampoc, les siluetes que divisem al fons del Puigsacalm i les seves serres circumdants.

El santuari de la Mare de Déu de Cabrera és un petit paradís de tranquil·litat i de gran bellesa, on podem contemplar aquesta bonica església, amb una hostatgeria, construïda el segle XVIII. Actualment també fa la funció de restaurant els caps de setmana. Al mateix altiplà hi trobem les restes de l’antic castell de Cabrera, situant-se sobre l’espadat de més de 20 metres de caiguda -essent un indret de defensa natural-. Es troba datat de l’any 952, en el qual es va crear el llinatge dels Senyors de Cabrera. 

 

El clima del Collsacabra és fascinant!!

Ens trobem en un territori amb un clima típicament mediterrani humit. Així doncs, la seva pluviometria mitjana anual es troba entre 1000-1200 mm, distribuïts de forma regular durant tot l’any. Aquest fet es veu representat amb els boscos de la zona, formats per faigs, rouredes o alzinars. 

Tot i això, sempre es recomanable consultar bé la previsió, quan planegem fer una sortida per tal de no trobar-nos en una situació de risc a causa d’algun factor meteorològic. 

Powered by Wikiloc

FITXA TÈCNICA  DE LA RUTA:

  • Pics a realitzar: Santuari de Cabrera (1.307 m)
  • Duració de la ruta: Mig dia
  • Distància total: 7’19 km
  • Desnivell acumulat (en total): 428m (Altitud mínima: 945 m / Altitud màxima: 1.307 m)
  • Temps total (sense parades): 3:30 h
  • Punt d’inici i final: Prat de Sant Julià de Cabrera
  • Dificultat: Moderada -no per la ruta, sinó per algun tram en concret-. Petit tram amb una mica d’altura, cal agafar-se a unes grapes a la paret. Tram d’Osca (pas estret)!
  • Època recomanada: Primavera i tardor. La coloració dels paisatges és espectacular!
  • Material necessari: Segons les condicions del dia. Si anem durant l’estiu, caldrà portar aigua, gorra i crema solar. 

RECORREGUT I PUNTS RELLEVANTS:

Iniciem el nostre recorregut al Pla de Sant Julià de Cabrera, un veïnat disseminat agrupat al voltant d’una preciosa parròquia. Sortim direcció el rètol Cabrera per la Serrica, direcció nord. Té alguns pasos equipats amb grapes per tal d’agafar-nos, però no considerem que sigui un tram molt difícil -si tens vertigen o vas amb petits, recomanem pujar pel Coll de Bram, tram clàssic que ens porta fins a les escales per accedir al santuari-. Arribem a una bifurcació, on agafem el camí a mà esquerra, direcció Mas Pas i la Baga de la Faja, on rodegem la serra. Seguim pujant fins al Pla del Prat per arribar posteriorment al pas de l’Osca.

A partir d’aquí, hi ha un tram estret protegit amb uns passamans, que uneix aquest punt amb l’altiplà on trobem el santuari. Un cop som a dalt, trobem la taula d’orientació i el vèrtex geodèsic del Cabrera. Seguim pel pla i arribarem al Santuari de Cabrera, on podrem gaudir de les espectaculars panoràmiques de la zona. Posteriorment, baixem pel camí de les Marrades, que es troba empedrat i circumval·la el cingle fins arribar als Plans de la Faja. A partir d’aquí, anem seguint la pista pel coll de Freixeneda, gaudint de la bonica fageda fins al Coll de Can Vidrier, el qual ens portarà al nostre punt d’inici.

D’altre banda, si ens hem quedat amb ganes de més, podem arribar-nos al poble medieval de Rupit o visitar la Roca Foradada a Cantonigròs! Tresors amagats d’aquest territori.

.

.

.Organitza:

Amb el suport de: 

Tradueix »