MÓN PIRINENC

Proposta de cap de setmana al Cabrerès-Collsacabra!

A poc a poc queden menys dies per acabar el confinament, i com cada setmana, us proposem un indret del Pirineu o Prepirineu per descobrir a través de vàries experiències naturals i culturals per totes les edats! Aquesta setmana ens arribem fins al límit del “Prepirineu”, a la comarca d’Osona. En aquest preciós territori de la Catalunya Central, trobem l’espai natural del Cabrerès-Collsacabra, on els paisatges i els seus tresors amagats ens faran enamorar de la zona! Esteu preparats/es per descobrir un indret molt especial?

Si ets un amant de la geografia i de petits amagatalls que ens mostren la força de la naturalesa, el territori del Collsacabra és el teu indret! A continuació, ho descobriràs… Remarquem la necessitat de realitzar les visites sempre, des del respecte als indrets, habitants, fauna, flora, etc.

  • Dissabte:

Per accedir en aquest territori, cal arribar primerament a la capital comarcal, Vic. Podem arribar-hi per diferents vies de comunicació, facilitant doncs les relacions amb la resta de territori. Per accedir al Collsacabra, cal anar direcció la població de Roda de Ter, i seguir per la carretera C-153. L’Esquirol és la primera població i la més habitada d’aquesta zona.

Un cop arribats al nostre indret durant el cap de setmana, us proposem realitzar una bonica ruta fins a la Roca Foradada i la seva famosa cascada, a la zona de Cantonigròs. Aquest salt d’aigua és un dels més importants i característics de la riera de les Gorgues, que discórrer pel territori del Cabrerès fins a desembocar al riu Ter, a l’alçada del meandre de Sant Pere de Casserres -on hi trobem el preciós monestir d’orde benedictí únic a Osona-. Un indret que ens robarà el cor!

A la tarda, tenim dues propostes molt interessants! Així doncs, us recomanem la visita del poble medieval de Rupit. Els carrers, les façanes de les cases i alguns llocs d’interès com ara el pont penjat, donen a Rupit un toc de pel·lícula, com si el pas del temps estigués parat… I no ens oblidem de la visita al Salt de Sallent, un salt d’aigua espectacular! Aquest es caracteritza per ser una joia geogràfica del territori català, essent el salt d’aigua amb major caiguda de tot Catalunya.

D’altra banda, si tenim ganes de conèixer un poble menys turístic, Tavertet és l’indret ideal amb una finestra panoràmica a la Vall de Sau i el seu pantà. Els capvespres des d’aquí són espectaculars! Amb el pas del temps, aquest petit poblet osonenc ha mantingut sempre la seva bonica estètica, amb un nucli urbà on es conserva cases edificades entre els segles XVII-XVIII. A més, ens sorprèn les restes d’un antic jaciment ibèric, essent doncs un indret ideal per l’assentament humà des de fa temps!

  • Diumenge:

Últim dia pel Cabrerès-Collsacabra! Hem pogut gaudir d’un cap de setmana excepcional descobrir aquest territori de la Catalunya Central… Ens ha enamorat! Per acabar de gaudir d’aquesta escapada, us proposem una entretinguda ruta fins al Santuari de Cabrera, a l’altiplà que porta aquest nom. Situat a 1.307 m d’altitud, és un dels indrets més espectaculars del territori osonenc amb unes vistes panoràmiques excepcionals de la Plana de Vic o de la Vall d’en Bas

Aquesta és la nostre breu proposta de cap de setmana per gaudir d’aquesta raconada de la comarca d’Osona. Ens hem deixat molts llocs, els quals sabem que us encantaria visitar! Però no us preocupeu, elaborarem moltes més propostes perquè pugueu triar i planejar la vostre visita al Pirineu o Prepirineu! Així doncs, per estar informat dels nostres articles, podeu seguir les nostres XXSS o la newsletter de la pàgina web. Cada setmana, articles i previsions noves!

No et pots perdre...
Cap de setmana: Bisaura

Descobreix el Pirineu!

Glossari MeteoPirineus

 

 

REPORTATGE DE: 

 

 

REPORTATGE DE: 

Tradueix »