CASCADES I SALTS D'AIGUA

SEGUEIX LES

PREVISIONS

Salt del Cosí d’en Batlló (Alta Vall del Ter)

Al municipi de Setcases, al Ripollès, hi trobem el Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser, dels últims parcs naturals declarats del territori català. En aquest espectacular indret, hi trobem el salt d’aigua del Cosí d’en Batlló, un preciós salt d’aigua fantàstic, sobretot a la tardor, quan la vall ens sorprèn amb multitud de coloraines. Accedirem a ell a través d’una fàcil caminada. Ho veiem?

El salt del Cosí d’en Batlló, és un dels molts salts que podem trobar al curs del riu Carboner. Neix per sota la Roca Colom, a una altitud de 2.506 msnm, i desemboca al riu Ter. Així doncs, es tracta d’un preciós salt d’aigua, en un indret molt idíl·lic pels amants del Pirineu.

En aquest salt d’aigua, hi podem trobar un petit banc de fusta amb un mirador, lloc ideal per a fotografiar aquesta cascada i poder immortalitzar la imatge durant les diferents estacions. Destacar que aquest salt, forma part d’un tram del “Camí Carboner”, molt més llarg i circular. Respecte el riu Carboner, es caracteritza per ser un riu pirinenc força feréstec, però molt bonic a resseguir, a causa de la seva variada distribució al llarg dels paisatges en que es va trobant.

Respecte dins el municipi on es troba, el poble de Setcases és un dels atractius principals. Un poble de muntanya el qual ha experimentat els últims 30 anys, un canvi espectacular -que només els que coneixien aquest indret amb anterioritat, han pogut contemplar-.

Ha fet un pas agegantat d’un poble ramader i agrícola, a un nucli turístic estacional i de segona residència. Tot i mantenir un caràcter força rural, el canvi ha estat més que notable… Sense perdre però, la seva bellesa i personalitat!

Powered by Wikiloc

PROPOSTA RESTAURANT: Can Tiranda (Setcases)

Un bonic restaurant de muntanya, on podrem gaudir de la cuina tradicional típica catalana de la zona. Productes naturals, de qualitat i del mateix territori -carns de la Vall de Camprodon amb un espectacular celler- pels gourmets més exigents! Quedarem bocabadats!

PROPOSTA DE RUTA

La ruta que recomanem fer per visitar aquest indret, és caracteritza per ser una caminada fàcil i curta per a fer amb nens. Sortim des de Setcases, i deixem el cotxe a un parell de km més amunt. Seguint les marques grogues i blanques, fins arribar a un pont de pedra sobre el riu Carboner, el qual creuarem.  Seguirem per la banda dreta del riu, fins arribar a una suau pujada, on posteriorment, trobarem el Salt del Cosí d’en Batlló.

S’hi pot anar durant tot l’any, però es realment bonic quan baixa força aigua, en l’època de desgel. D’altre banda, la ruta es pot allargar més enllà del salt, fins al següent, el salt del Lluc o seguir caminant per la vall del riu Carboner. També podem arribar al refugi Jaume Ferré.

 

PROPOSTA ALLOTJAMENT: Mas Can Buixat (Setcases)

Uns espectaculars apartaments situats al preciós poble de Setcases. Ubicats en una antiga masia catalana construïda l’any 1784, podem gaudir de la nostre estada ens uns apartaments rurals en plena muntanya i gaudir-la amb nens a través d’un ampli ventall de possibilitats per tota la família!

.

.

.Organitza:

Amb el suport de: 

Tradueix »