MUNTANYES EMBLEMÀTIQUES I CIMS

SEGUEIX LES

PREVISIONS

Ascensió a Bastiments des del Refugi d’Ulldeter

L’ascensió circular de Bastiments (2.888 m) pel pic de la Dona, és una de les rutes més característiques d’aquesta àrea dels Pirineus. Situat a l’eix entre el Ripollès i el Conflent, fa de divisòria entre el Circ d’Ulldeter i el de Bassibers. Ubicat en la confluència dels termes de Setcases, Queralbs i Fontpedrosa, és el pic més proper als 2.900m més oriental dels Pirineus, més enllà d’aquest, no hi ha cap cim que superi la seva cota.

El clima de la zona de Vallter 2000!

Aquesta estació s’ubica a la capçalera de la vall de Camprodon, en les primeres muntanyes catalanes que sobrepassen de llarg els 2000 m d’altitud venint des de la mediterrània.

Aquest fet li atorga un tret endèmic en el clima de la zona, la influència de la humitat del mar és clau! És la zona del Pirineu que millor rep les llevantades i durant l’estiu, la brisa del mar al topar amb aquest mur muntanyós, genera abundants tempestes que fan d’aquesta vall, una de les més plujoses a l’estiu del Pirineu. Les fortes tramuntanades d’hivern, llargs periodes anticiclònics i alguna gran llevantada de neu, configuren el clima durant l’època més freda de l’any.

Powered by Wikiloc

FITXA TÈCNICA  DE LA RUTA:

  • Pics a realitzar: Pic de Bastiments (2.881 m)
  • Duració de la ruta: Un dia
  • Distància total: 12’01km
  • Desnivell acumulat (en total): 937 m (Altitud mínima:  2.161 m / Altitud màxima: 2.888 m)
  • Temps total (sense parades): 4:30 h
  • Punt d’inici i final: Aparcament estació d’esquí Vallter 2000
  • Dificultat: Moderat
  • Època recomanada: És pot realitzar durant tot l’any. Tot i això, a l’hivern, tenir en compte que cal anar ben equipats per les condicions meteorològiques adverses o del propi terreny. Elevada atenció amb el perill d’allaus, consultar l’estat de la zona abans de realitzar la ruta.
  • Material necessari: Grampons i piolet, segons l’època de l’any. Mapes (Puigmal – Vall de Núria – Ulldeter. Escala 1:25.000. Editorial Alpina)
 
 

RECORREGUT I PUNTS RELLEVANTS:

Iniciem el recorregut cap el pic de Bastiments, a l’última corba abans de l’aparcament gran de l’estació d’esquí Vallter 2000. Pugem pel corriol marcat, direcció al refugi d’Ulldeter, on pròxim aquest indret podrem observar el naixement del riu Ter. Seguim les marques i els cartells indicatius, fins al coll de la Marrana, on el sender ja és troba molt més marcat i sol estar molt freqüentat. A partir d’aquí, un cop som a dalt del coll, podríem tirar a mà esquerra i pujaríem als cims de Gra de Fajol. Tot i això, seguim a mà dreta, per pujar l’últim coll i accedir finalment al cim de Bastiments. Al capdamunt, hi trobem la creu, i més al fons, el punt geodèsic amb un pal en forma de piolet. Les vistes -si fa bon temps- són espectaculars!

Per no baixar per la mateixa ruta, accedirem al coll que hi ha entre el pic de Freser i Bastiments, i anirem perdent altura mentres discorrem pel mig d’una tartera. Posteriorment, acabarem baixant per les pistes d’esquí fins a l’estació de Vallter 2000, per arribar finalment, al nostre punt d’inici. 

.

.

.Organitza:

Amb el suport de: 

Tradueix »