MÓN PIRINENC

Proposta de cap de setmana a l’Alta Vall del Ter! (Ripollès)

Mica en mica anem avançant fases de la desescalada, i com cada setmana, us proposem un indret del Pirineu o Prepirineu per descobrir. A través de vàries experiències naturals i culturals per totes les edats, podreu gaudir de la bellesa de diferents territoris de la nostra estimada serralada. Aquesta setmana ens arribem fins a l’Alta Vall de Ter, un espai natural de gran varietat paisatgística i ecosistèmica que ens enamorarà. Esteu preparats/es per descobrir un indret molt especial?

Si ets un amant de la geografia i de petits amagatalls que ens mostren la força de la naturalesa, el territori de l’Alta Vall del Ter, al Ripollès és el teu indret! A continuació, ho descobriràs… Remarquem la necessitat de realitzar les visites sempre, des del respecte als indrets, habitants, fauna, flora, etc.

  • Dissabte:

Per accedir en aquest territori, cal arribar primerament fins Camprodon, accedint des de la capital comarcal Ripoll per la N-260 i llavors girar a Sant Pau de Segúries per la C-38. També podríem accedir des de la Garrotxa per la N-620. Una gran varietat de rutes per poder arribar el nostre indret pel cap de setmana!

Un cop arribats al nostre indret durant el cap de setmana, us proposem realitzar una entretinguda excursió fins al cim de Bastiments, a l’estació de Vallter 2000. L’ascensió circular de Bastiments (2.888 m) des del refugi d’Ulldeter és una de les rutes més característiques d’aquesta àrea dels Pirineus. Situat a l’eix entre el Ripollès i el Conflent, fa de divisòria entre el Circ d’Ulldeter i el de Bassibers, essent el pic més proper als 2.900m més oriental dels Pirineus, més enllà d’aquest, no hi ha cap cim que superi la seva cota.

A la tarda, tenim una proposta excepcional! La visita al conegut poble de Setcases, un dels pobles amb més encant i personalitat de la zona. Aquest petit nucli situat a 1.270 m a la confluència del Ter amb el torrent de Vall-llobre, és un dels pobles més pintoresc i turístics de la zona, encara mantenint una mica la seva personalitat rural i de muntanya. Cases de pedra tradicionals i carrers empedrats que donen al lloc, un toc històric que captiva als visitants! Sens dubte, un lloc que no podem obviar!

  • Diumenge:

Últim dia per l’Alta Vall del Ter! Hem pogut gaudir d’un cap de setmana excepcional descobrir aquest territori de la Ripollès… Ens ha robat el cor! Per acabar de gaudir d’aquesta escapada, us proposem una bonica ruta fins al Salt del Cossí d’en Batlló, al municipi de Setcases. Un dels molts salts que podem trobar al curs del riu Carboner. Neix per sota la Roca Colom, a una altitud de 2.506 msnm, i desemboca al riu Ter. Així doncs, es tracta d’un preciós salt d’aigua, en un indret molt idíl·lic pels amants del Pirineu!

Aquesta és la nostre breu proposta de cap de setmana per gaudir d’aquesta raconada de la comarca del Ripollès. Ens hem deixat molts llocs, els quals sabem que us encantaria visitar! Però no us preocupeu, elaborarem moltes més propostes perquè pugueu triar i planejar la vostre visita al Pirineu o Prepirineu! Així doncs, per estar informat dels nostres articles, podeu seguir les nostres XXSS o la newsletter de la pàgina web. Cada setmana, articles i previsions noves!

No et pots perdre...
Món Pirinenc

Descobreix el Pirineu!

Glossari MeteoPirineus

 

 

REPORTATGE DE: 

 

 

REPORTATGE DE: 

Tradueix »