MÓN PIRINENC

Proposta de cap de setmana a la Vall de la Vansa (Alt Urgell)!

Feliçment anem avançant les fases de la desescalada, i com cada setmana, us proposem un indret del Pirineu per descobrir durant un cap de setmana. A través de diverses experiències naturals i culturals per totes les edats, podreu gaudir de la bellesa de diferents territoris de la nostra estimada serralada. Aquesta setmana ens arribem fins la Vall de la Vansa, un espai natural amagat de la comarca de l’Alt Urgell, que té indrets de gran varietat paisatgística i cultural que ens atraparà. A continuació, els descobrim:

Si ets un amant de la geografia i de petits amagatalls que ens mostren la força de la naturalesa, el territori de la Vall de la Vansa, al l’Alt Urgell és el teu indret! A continuació, ho descobriràs… Remarquem la necessitat de realitzar les visites sempre, des del respecte als indrets, habitants, fauna, flora, etc.

  • Dissabte:

Per accedir en aquest territori, podem accedir-hi per diferents indrets. Des de la capital del Berguedà, Berga, direcció la vall de Saldes, vorejant el Pedraforca i arribant per la C-563. D’altre banda, també podem arribar-hi des de la Seu d’Urgell o de Sant Llorenç de Morunys per la C-462. Carreteres on gaudir de la conducció i dels paisatges!

Un cop arribats al nostre indret durant el cap de setmana, us proposem realitzar una entretinguda excursió fins l Pedró dels 4 Batlles, un cim a cavall entre comarques on podem observar les dolines característiques de la vall! Aquesta és una clàssica ruta que ens permet pujar fins a un dels millors miradors del Prepirineu, amb unes vistes panoràmiques excepcionals a 2.386 m d’altitud.

A la tarda, tenim dues propostes excepcionals! La visita al poble de Josa de Cadí, aprofitant per visitar la Formatgeria del Serrat Gros. A través d’aquest projecte, podreu descobrir el món de l’artesania amb l’elaboració de formatges, iogurts i mató, coneguts amb el nom de Serrat Gros. La formatgeria, l’obrador i el ramat, els trobem a Cal Jepet, on la Mercè ens atendrà amb l’alegria que tant la caracteritza!

D’altra banda, si preferim conèixer i aprofundir amb la cultura de la vall, podem arribar-nos fins a Tuixent i descobrir el Museu de les Trementinaires. Inaugurat el desembre de 1998, dona veu a les dones d’aquesta vall, que durant el segle passat duien a terme una de les feines tradicionals més característiques del Pirineu. Així doncs, forma part de la Ruta dels oficis d’ahir, una iniciativa desenvolupada pel Consell Comarcal de l’Alt Urgell.

  • Diumenge:

Últim dia per la Vall de la Vansa! Hem pogut gaudir d’un cap de setmana excepcional descobrir aquest territori de l’Alt Urgell… Hi tornarem sens dubte! Per acabar de gaudir d’aquesta escapada, us proposem la descoberta i visita del poble dels artesans, Ossera. Situat a 1.250 m d’altitud al massís del Port del Comte, actualment té una vintena d’habitants. Tot i això, a mitjans del segle XIX, a causa dels entrebancs de viure a l’alta muntanya, va quedar gairebé deshabitat. Va ser el 1978, quan un grup d’artesans provinents de diferents localitats -Suïssa, Holanda o Catalunya mateix-, van instal·lar-se a Ossera per recuperar i revifar aquest indret. Actualment encara podem gaudir d’aquests projectes i col·laborar amb ells!

Aquesta és la nostre breu proposta de cap de setmana per gaudir d’aquesta raconada de la comarca de l’Alt Urgell. Ens hem deixat molts llocs, els quals sabem que us encantaria visitar! Però no us preocupeu, elaborarem moltes més propostes perquè pugueu triar i planejar la vostre visita al Pirineu o Prepirineu! Així doncs, per estar informat dels nostres articles, podeu seguir les nostres XXSS o la newsletter de la pàgina web. Cada setmana, articles i previsions noves!

No et pots perdre...
Món Pirinenc

Descobreix el Pirineu!

Glossari MeteoPirineus

 

 

REPORTATGE DE: 

 

 

REPORTATGE DE: 

Tradueix »