CASCADES I SALTS D'AIGUA

SEGUEIX LES

PREVISIONS

Salt del Molí a Vidrà (Serra de Milany-Bisaura)

 

Avui ens arribem fins a les serralades més rellevants del nord de la comarca d’Osona, la Serra de Milany-Santa Magdalena a l’espai natural del Bisaura. Aquest bonic indret, de gran verdor i varietat de flors en època primaveral amaga un dels salts d’aigua més bonics del territori osonenc, el Salt del Molí a Vidrà. A partir d’una entretinguda ruta per a tota la família, podrem descobrir aquest tresor amagat! Ens acompanyeu?

Aquest bonic salt d’aigua es troba a l’extrem nord d’Osona, molt pròxim del límit amb el Ripollès. Aquesta subcomarca coneguda com a Bisaura, és una barrera muntanyenca amb cims rellevants com Bellmunt, essent un paradís humit i exuberant de paisatges molt diversos.

L’excursió fins al salt del Molí de Vidrà és una ruta circular que discorre per corriols amb paisatges espectaculars i molt ben senyalitzada, la qual ens portarà fins a un dels salts més alts i rellevants del riu Ges. D’altra banda, avançant de mica en mica a través d’aquesta ruta trobarem antics edificis o infraestructures importants al llarg de la història osonenca. Parlem del preciós pont romànic de Salguera, majestuós enmig de l’espai natural o les restes del Molí de Ges, edificació la qual dóna nom al salt d’aigua.

Un cop arribem al salt del Molí, quedarem captivats de la seva immensitat, sobretot degut a la petita vall per on anem baixant a través de l’excursió. Tot i això, el soroll de l’aigua ja ens indicarà que ens anem apropant a la nostra meta! I quina sorpresa! Una caiguda d’aigua d’uns vint metres… Un indret de pel·lícula i ben amagat!

Cal tenir en compte, que la ruta discórrer al costat o molt pròxim al riu, fet el qual haurem d’estar atents en alguns trams força humits on podem relliscar. Cal doncs, anar ben calçat i estar atents del corriol i les seves marques per no perdre’ns!

Powered by Wikiloc

PROPOSTA RESTAURANT: Hostal Serra Solsas

Hostal ubicat a la població de Vidrà, amb funcionament des de fa quatre generacions! Especialitzats en una cuina molt casolana, amb els nostres plats més característics com són les patates farcides de la Creu de l’Arç, conegudes arreu, els nostres canelons o les amanides de temporada.

PROPOSTA DE RUTA

Aquesta entretinguda excursió per tota la família s’inicia a l’aparcament principal de la població de Vidrà. Comencem a caminar direcció el Mas del Cavaller, passant pròxims al pavelló on posteriorment girarem a mà dreta en un roure singular, conegut com el roure de la Creu de l’Arç.

Seguim per una pista, rodejant una granja de vaques, direcció la depuradora. A partir d’aquest indret, ja agafem un corriol bonic que va perdent altura cap al riu Ges a través d’una roureda ubicada entre terrenys calcaris amb margues grises. Arribem a un tram més rocós, on girarem a mà esquerra a l’arribar en una enorme torre elèctrica. A partir d’aquest punt, ja arribarem amb pocs minuts fins al riu Ges, on trobarem les ruïnes del molí nou amb una preciosa bassa.

Seguirem el corriol pel costat del riu, fins a trobar-nos amb l’espectacular pont romànic de Salgueda, datat del 1846. Finalment, travessem el pont i ens endinsem en el tram final per una fageda, que ens portarà fins a les restes del molí vell de Salgueda i el nostre salt d’aigua. Quin goig d’indret i quina tranquil·litat! Per tornar al nostre punt d’inici, travessarem el riu Ges per unes pilones de ciment, per enfilar-nos per un corriol i una pista que ens portaran altre cop, a la població de Vidrà.

PROPOSTA ALLOTJAMENT: Càmping Vidrà

Aquest preciós càmping situat al cor del Bisaura, ens robarà el cor! Grans instal·lacions amb molta varietat de serveis i un tracte pròxim i molt agradable! Bar i restaurant on poder menjar bé i de qualitat, sempre de proximitat, o gaudir de la piscina!

No et pots perdre...
Cap de setmana: Bisaura

Descobreix el Pirineu!

Glossari MeteoPirineus

.

.

.Organitza:

Amb el suport de: 

Tradueix »