MUNTANYES EMBLEMÀTIQUES I CIMS

SEGUEIX LES

PREVISIONS

Ascensió al Santuari de Bellmunt (Bisaura)

La ruta d’ascensió al Santuari de Bellmunt és una de les clàssiques del Bisaura i del territori osonenc. Aquest bonic santuari situat al cim de la serra de Bellmunt, a uns 1.246 m d’altitud aproximada, és un dels miradors més espectaculars per contemplar la Plana de Vic, els Pirineus i la Vall del Ges i Bisaura. Sens dubte, un indret de visita obligatòria, ja que pertany als primers contraforts del Prepirineu català!

D’altre banda, una mica més a l’esquerra del santuari, al costat de la gran creu blanca, trobem la famosa webcam de Bellmunt. A partir d’aquesta infraestructura, podem entrar des de qualsevol indret a la pàgina web i poder contemplar al moment les grans vistes panoràmiques de la zona -Plana de Vic, Puigsacalm, Pirineus o Montseny, entre d’altres-. També hi trobem informació sobre el santuari, el temps o fotografies i time-lapse de fa temps.

El clima del Bisaura és diferent!

Ens encanta el clima d’aquesta zona!! Les precipitacions abundants configuren una vegetació gens mediterrania i l’abundància d’aigua és present gran part de l’any! El perquè, les situacions de llevant arriben a la zona fàcilment i trobem una mitjana de precipitació de 700 mm anuals, augmentant els valors cap a la zona del Vidranès on superen els 1.000 mm. 

Però el gran detonant de les abundants precipitacions a la zona són les tempestes d’estiu! Les parets d’aquestes muntanyes actuen de palanca per on ascendeixen per una banda els aires humits provinent de la mediterrània gràcies a les marinades i per altre banda, la calor intensa de la conca de Vic. Tot plegat fa que creixin grans cumulonimbus que comporten fortes i freqüents tempestes de tarda estivals.

Com sempre es recomanable consultar bé la previsió, quan planegem fer una sortida per tal de no trobar-nos en una situació de risc a causa d’algun factor meteorològic.

Powered by Wikiloc

FITXA TÈCNICA  DE LA RUTA:

  • Pics a realitzar: Santuari de Bellmunt (1.253 m)
  • Duració de la ruta: Mig dia
  • Distància total: 6’74 km
  • Desnivell acumulat (en total): 567 m (Altitud mínima: 686 m / Altitud màxima: 1.253 m)
  • Temps total (sense parades): 1:45 h
  • Punt d’inici i final: Aparcament cementiri Sant Pere de Torelló -tot i que més endavant també trobarem altres llocs per aparcar i reduir la ruta-. 
  • Dificultat: Moderada -No té molts km però si força desnivell!-.
  • Època recomanada: Primavera i tardor. La coloració dels paisatges és espectacular!
  • Material necessari: Segons les condicions del dia. Si anem durant l’estiu, caldrà portar aigua, gorra i crema solar.

RECORREGUT I PUNTS RELLEVANTS:

Iniciem el nostre recorregut pel Camí vell del Santuari de Bellmunt, el que existia abans que es construís la carretera. Deixem el vehicle a l’esplanada anterior a la masia “La Redorta”. Comencem a caminar per la carretera però en pocs minuts trobarem l’indicador del camí vell. Comencem a pujar pel corriol, on girarem a la dreta i enfilarem per un camí de pedra. Lentament, anirem agafant altitud, tot i trobar-nos algun tram planer que ens portarà a travessar la carretera asfaltada.

Seguirem pujant, per un corriol petit el qual ens portarà altre cop per la carretera fins al Pedronet de la Verge Montserrat, on per primer cop podrem començar a contemplar les espectaculars vistes de la zona. Seguim resseguint la carretera, fins a trobar un camí a mà esquerra que agafarem per seguir pujant. Ens portarà fins a la Font Vidranesa, on podem descansar o beure aigua! Seguim pujant per darrere la font, travessem altre cop la carretera i vorejarem una gran alzina, seguint el corriol que ens portarà fins a l’aparcament del santuari. En aquest punt, ja només ens queda pujar per la pista cimentada amb un fort pendent, i en cinc minuts ja serem al Santuari de Bellmunt! A l’hora de tornar, podem desfer la ruta o bé baixar resseguint la carretera asfaltada.

 

.

.

.Organitza:

Amb el suport de: 

Tradueix »