CASCADES I SALTS D'AIGUA

SEGUEIX LES

PREVISIONS

La Bauma del Teixidor (Llaers-Bisaura)

A la frontera entre el territori osonenc i el Ripollès, concretament a la subcomarca natural del Bisaura, trobem un indret ple de paisatges i tresors geogràfics amagats que ens deixaran sense paraules. Avui ens arribem a un dels poc coneguts, el salt d’aigua de la Bauma del Teixidor, al municipi de Llaers. Una bonica ruta que ens portarà a les entranyes d’aquest espai natural! Ho descobrim:

Aquest bonic salt d’aigua es troba a l’extrem nord d’Osona, molt pròxim del límit amb el Ripollès. Aquesta subcomarca coneguda com a Bisaura, és una barrera muntanyenca amb cims rellevants com Bellmunt (Sant Pete de Torelló) o salts d’aigua com el del Salt del Molí (Vidrà), essent un paradís humit i exuberant de paisatges molt diversos i per descobrir!

Aquesta bonica bauma és una gran cavitat just sota del camí que va del Mas del Teixidor a Masats, passant pel Pla del Molinot que durant la primavera es troba replet de flors. La bauma del Teixidor va uns cent metres de llargada amb una altura aproximada de trenta metres, amb un salt d’aigua que cau des de la part superior al bell mig d’aquesta. Però aquesta no és la seva especial peculiaritat.

A l’interior de la bauma trobem antigues construccions de quan havia estat habitable. A la dreta d’aquesta, hi trobem un antic corral pel bestiar i una menjadora. A la part esquerra s’ubicaven les principals estances, on podem observar un total de 5 habitacions encara força conservades. S’hi pot accedir a través d’una porta de fusta, suposem la porta principal i també podem observar un antic forn de pa totalment conservat. Sens dubte, un indret que no ens deixarà indiferents!

SABIES QUE…

Si observem el sostre de la bauma, especialment a la zona de les estances observarem que esta tot negre, és a dir, fumat. Aquest fet és degut, a que durant una temporada aquest indret era casa de dues famílies masoveres. La Bauma del Teixidor va ser la última de les grans baumes en ser deshabitada, aproximadament als anys cinquanta.

Powered by Wikiloc

PROPOSTA RESTAURANT: El Rebost de Besora

Restaurant familiar per gaudir de la degustació de plats tradicionals de la cuina catalana. Sempre amb una selecció dels millors productes de proximitat i km 0!

PROPOSTA DE RUTA

La ruta que recomanem fer per visitar aquest indret, és un entretingut itinerari per fer durant tot un matí. Discorre generalment per pistes forestals, sense cap dificultat tècnica on podem contemplar les vistes i gaudir de la caminada. Deixem el vehicle abans de creuar la riera de Milany, on trobarem les restes del Molí de Tavèrnoles. En aquest indret podem anar a visitar les restes i el corriol, amb un preciós salt d’aigua. A partir d’aquí desfem el camí i comencem a caminar per la pista que ens portarà a Llaers, on hi trobem el castell i la casa de Tavèrnoles -també podríem deixar el cotxe per aquesta zona i estalviar-nos un tros de caminada-.

Seguim per la pista forestal fins a trobar l’Hostal de Llaers i seguim pujant suaument cap al Mas del Teixidor, vorejant aquest per la dreta fins a una desviació. En aquest punt agafem el corriol que baixa a mà dreta i arribarem directament a la Bauma del Teixidor. L’indret ens encantarà! A partir d’aquí, desfem el camí fins a la bifurcació i seguim pel camí planer que passa per sobre la bauma i ens porta al Salt del Molinot. Finalment, anem seguint el corriol que voreja la riera, passant pel torrent de Massats i arribarem al punt on hem deixat el cotxe, a les restes del molí.

 

PROPOSTA ALLOTJAMENT: Castell de Llaers

Una preciosa fortificació al municipi de Llaers, amb espectaculars vistes del Bisaura i del Ripollès! Gaudeix de la tranquil·litat en un indret de somni. Tracte pròxim per desconnectar del dia a dia. 

.

.

.Organitza:

Amb el suport de: 

Tradueix »