ESTANYS

SEGUEIX LES

PREVISIONS

Estany Blau per la Vall de Rialb (Ordino-Andorra)

L’Estany Blau és un dels indrets lacustres més espectaculars de la Vall de Rialb, a la parròquia d’Ordino al territori andorrà. Tot i que es troba situat a l’altre banda de la frontera amb França, una de les rutes clàssiques d’accés és per aquesta vall andorrana, dins el Parc Natural de Sorteny. Sens dubte, una bonica excursió per descobrir aquest indret. Ens acompanyeu?

 

Avui ens arribem fins al territori andorrà, concretament a la parròquia d’Ordino al límit amb França. En aquest indret trobem les valls de Sorteny i Rialb, característiques per tenir uns paisatges d’alta muntanya ESPECTACULARS! A tocar del en el Parc Natural de Sorteny, trobem vall de Rialb, que ascendirem completament per descobrir un dels estanys més espectaculars de la zona, donada la seva ubicació i per la coloració de les seves aigües cristal·lines.

Parlem de l’Estany Blau, un bonic estany d’origen glacial situat en territori francès. Tot i això, la majoria de rutes i corriols d’accés surten des del territori andorrà, en una zona amb una gran biodiversitat de paisatges i fauna. Per accedir-hi, sortirem del pàrquing del Parc Natural i començarem a remuntar la vall, creuarem en diverses ocasions el riu, fins a arribar als Plans de Rialb, amb la imponent Font Blanca just davant de nosaltres. A partir d’aquí, un corriol enfilarà de valent per terreny herbós, fins al port de Siguer, on entrarem a França i en poca estona a la nostra dreta, baixarem pel camí fins al llac.

SABIES QUÉ…

Si ens endinsem per la vall de Rialb, fins al Port de Siguer, podrem gaudir d’unes vistes panoràmiques de l’estany situat en territori francès, indret ideal per ser fotografiat. D’altre banda, destacar que aquest port de muntanya -el de Siguer- va ser un pas dels refugiats durant la Guerra civil espanyola (1936-39) i de la Segona Guerra Mundial (1939-45).

Powered by Wikiloc

PROPOSTA ALLOTJAMENT: Hotel Niu Nit

Ganes de gaudir d’uns dies de descans al territori andorrà, amb proximitat al Parc Natural de Sorteny. Un bonic hotel i molt còmode, amb un personal encantador que ens farà sentir com a casa. I no oblidar-nos del relax amb l’spa!

COM S’HI ARRIBA?

Per arribar-hi, accedim amb vehicle fins a l’aparcament de la Rabassa, i sortim direcció el riu Rialb per remuntar a través de bonics corriols que discorren pel seu costat. Anirem agafant altura fins arribar a Font Freda i a la Pleta del Prat, per arribar fins al refugi de de Rialb.

En aquest indret, la ruta se suavitza força i seguim el camí molt ben indicat, on agafem el corriol a mà dreta per seguir pujant i agafant altitud. Cada cop tenim més bones vistes de la vall, apunt d’arribar al Port de Siguer i el de Banyell.

Un cop siguem a dalt el port, tenim les espectaculars vistes sobre l’Estany Blau, on la coloració de les aigües en un dia que faci bon temps, són excepcionals! Finalment, perdem altitud i arribem fins al nostre indret. Per tornar el nostre punt d’inici, retrocedim el camí fet.

PROPOSTA RESTAURANT: Restaurant La Gaspà

Gaudeix d’una cuina casolana i de mercat, amb productes de proximitat del mateix territori andorrà. Amb un tracte agradable i pròxim, podrem degustar els millors plats de la zona!

 

.

.

.Organitza:

Amb el suport de: 

Tradueix »