CASCADES I SALTS D'AIGUA

SEGUEIX LES

PREVISIONS

Salt del Grill (Queralbs)

Avui ens arribem fins al municipi de Queralbs, al Ripollès, per descobrir un dels salts d’aigua més espectaculars de la zona, el Salt del Grill. Situat en un indret idíl·lic de la Vall de Ribes, es troba pròxim a la central de Deià, on també podrem gaudir de diferents gorgs d’aigua de la mateixa zona. Ens acompanyeu en aquest bonica excursió?

El salt del Grill, es caracteritza per una cascada d’entre 10-15 metres d’alçada, que en època de pluges porta força aigua. Un indret amb un petit gorg, que hi discórrer l’aigua del riu Freser i del torrent que hi porta el mateix nom.

Per tal de poder accedir en aquest salt, agafem el camí de Coma de Vaca, que discórrer de forma agradable per tal de realitzar una petita passejada. Tot i això, abans d’arribar el salt, podem observar com el riu Freser i el torrent el Grill, en una corba d’un canal fluvial molt bonic de contemplar.

D’altre banda, també hi trobem un altre camí, el qual puja a Núria, i s’anomena el “Camí de les Centrals”. Un camí una mica perdedor, que puja a l’estació de Núria a través de diferents canals del riu Freser.

SABIES QUE…

A la població de Queralbs, hi trobem l’església de Sant Jaume de Queralbs. Aquesta obra romànica del segle XII, és troba actualment restaurada, amb unes arcades a l’entrada de gran bellesa.

Powered by Wikiloc

PROPOSTA RESTAURANT: Restaurant Can Costants (Queralbs)

Un restaurant en un indret molt especial, camí a Fontalba amb vistes espectaculars a la Vall de Ribes! Carta i menú variada amb productes de proximitat, sempre amb un tracte pròxim. En època de calçots un dels millors indrets on degustar-los!

PROPOSTA DE RUTA

La ruta que recomanem fer per visitar aquest indret, és una espectacular ruta per a tota la família, de bon passeig alternada amb el soroll de l’aigua del torrent del Grill i del riu Freser. Se surt des de la carretera de Ribes i s’aparca al costar de l’alberg La Farga, a Queralbs. Es pren posteriorment, el camí de la dreta, direcció a la central de Daió.

Creuem diferents ponts per sobre el riu, de gran bellesa i seguim caminant, per un indret de gran tranquilitat. Finalment, al cap de mitja hora, arribarem al nostre punt, el Salt del Grill. Per tornar al nostre punt d’inici, farem el camí a l’inversa.

 

PROPOSTA ALLOTJAMENT: Hostal Les Roquetes (Queralbs)

Preciós hostal a l’entrada del poble, amb un restaurant amb esmorzars i dinars esquists! Tracte amable i de proximitat, que ens faran trobar-nos com a casa. 

.

.

.Organitza:

Amb el suport de: 

Tradueix »