ESTANYS

SEGUEIX LES

PREVISIONS

Estanys de Basturs (Conca Dellà)

Als peus del Mont de Conques, hi trobem els estanys de Basturs, un dels conjunts lacustres més rellevants del territori pirinenc i català. Aquests dos estanys, pròxims als pobles de Basturs i Sant Romà d’Abella, és localitzen al terme municipal d’Isona i Conca Dellà, al Pallars Jussà. Ens acompanyeu?

 

Els estanys de Basturs, ocupen aproximadament una superfície de 37 ha, essent un més circular i gran, i l’altre, més petit, conegut com Estany Xic. És troben envoltats per conreus i prats, que s’han anat assecant degut a una obertura de rasa de drenatge.

Cal destacar també, que forment part del Pla d’Espais d’Interès Natural (PEIN) i de la Xarxa Natura 2000, degut al a seva flora i fauna. Conjuntament amb l’estany de Banyoles, els de Sant Miquel de Campmajor i l’estany de Montcortès, són les quatre zones lacustres o humides d’origen càrstic més rellevants del territori català. 

Finalment fer menció, que els estanys de Basturs formen part del complex de toves de Mont de Conques, una formació geològica rellevant i única a nivell europeu, a través d’un complex de doms de tova que donen lloc a una plataforma lleugerament ovalada en forma de taula.

SABIES QUE…

Destacar que durant la Guerra Civil, concretament el 1938, els estanys de Basturs van ser un dels escenaris més cruents d’aquest episodi històric, al conegut Front de Pallars. Pròxim aquest indret, encara hi ha restes de trinxeres i nius de metralladores, sobretot ala zona de Mont de Conques.

Powered by Wikiloc

PROPOSTA RESTAURANT: Restaurant La Rosta

Espectacular restaurant situat a la població d’Isona, on podrem degustar l’autèntic sabor del Pirineu. Menú i carta amb uns plats deliciosos amb productes de proximitat!

COM S’HI ARRIBA?

Per arribar-hi, recomanem una ràpida i breu ruta, molt agradable i planera, al voltant d’aquest paratge natural dels estanys de Basturs, per tal de poder contemplar i apreciar la seva flora i fauna, alternada amb la presència de restes històriques de la Guerra Civil. L’itinerari, rodeja l’estany Gran, ideal per fer amb tota la família! CONSULTA EL NOSTRE WIKILOC. 

PROPOSTA ALLOTJAMENT: Can Fasersia 

Can Fasersia és una antiga Fonda de poble, situada al casc antic de La Pobla de Segur, punt estratègic per gaudir del Pirineu. Una antiga fonda de poble, plena d’històries i de persones, que al llarg del temps han anat deixant la seva empremta. Tracte pròxim per descansar i gaudir de la zona!

 

.

.

.Organitza:

Amb el suport de: 

Tradueix »