CASCADES I SALTS D'AIGUA

SEGUEIX LES

PREVISIONS

Estany Gento (PN Aigüestortes – Vall Fosca)

A la capçalera del riu Flamisell, a la Vall Fosca (Pallars Jussà), hi trobem l’estany Gento. Situat al terme municipal de la Torre de Capdella, és un estany d’origen glacial, a una altitud aproximada de 2.141 msnm. Al contemplar el paisatge i l’indret paisatgísticament espectacular, no ens extranya que es trobi dintre el Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. Ens acompanyeu?

L’estany Gento, és un dels estranys del circ lacustre de Jous, al Parc Nacional d’Aigüestortes i l’Estany de Sant Maurici, tot i ser el que està a menys altitud. És troba ubicat en una cubeta glacial, antiga excavació erosionada per una glacera sobre roca granítica, en forma d’amfiteatre. El tanquen per l’est, la Pala Pedregosa de Llessui, i pel sud-est, el Serrat del Bony de Cornera, amb forces tarteres.

Destacar la seva important funció dintre el complex hidroelèctric de Cabdella, essent doncs, el receptor dels recursos hídrics de tots els estanys que s’ubiquen  dintre la conca lacustre de la capçalera del Flamisell, exceptuant l’estany Tapat. Finalment, fer menció del telefèric de la Vall Fosca, situat al costat mateix de l’estany Gento. Una de les portes d’accés al parc nacional, a 2.200 msnm, ja que amb 14 minuts de trajecte, realitza un desnivell de 450 m.

SABIES QUE…

El telefèric es va instal·lar el 1989 per a la construcció de la central reversible de Sallente, i que pot arribar a transportar fins a 25.000 kg.

Powered by Wikiloc

PROPOSTA RESTAURANT: Restaurant Era del Marxant

Un restaurant excepcional ubicat a la bonica població de la Pobleta de Bellveí. Un indret perfecte per gaudir de la cuina tradicional pirinenca i mediterrània, amb productes de la zona, és a dir, de proximitat. Un tracte pròxim, que farà de la nostre estada, més que perfecte!

COM S’HI ARRIBA?

Recomanem la ruta d’ascensió a l’estany Gento pel camí tradicional del canal de Pigolo i un tram del carrilet. Un itinerari d’aproximadament 7 km d’anada i tornada, des de l’embassament de Sallente, on deixarem els vehicles.

Agafem un corriol a la dreta, al costat de la central de l’embassament i comencem agafar altitud mica en mica, anar fent ziga-zagues, fins arribar al canal de Pigolo. Anem seguint per aquesta ruta, i enllaçarem amb el camí del Carrilet, passant per dintre alguns petits túnels, que faran l’excursió encara més entretinguda.

Finalment, arribarem a l’estany Gento, amb el seu espectacular paisatge. Farem el descens pel mateix camí.

PROPOSTA ALLOTJAMENT: Hotel Vall Fosca 

Hotel amb encant on gràcies a la seva privilegiada ubicació a la muntanya, ofereix no solament unes vistes espectaculars, sinó també un oasi de pau i tranquil·litat lluny de l’enrenou i el bullici de la ciutat. Un hotelet excepcional!

.

.

.Organitza:

Amb el suport de: 

Tradueix »