PREVISIONS

SEGUEIX LES

PREVISIONS

Festivals de senderisme: Val d’Aran Walking Festival. Del 24 al 30 d’agost del 2020

Seguim amb els articles sobre els Festivals de Senderisme del Pirineu, una iniciativa molt especial que un any més ens ajuda a descobrir els indrets més amagats o més autèntics de la nostre serralada pirinenca. El tercer d’aquest any és el de la Val d’Aran Walking Festival, dut a terme a una de les valls més espectaculars i occidentals del Pirineu català. Aquest indret, a través de la gran influència del clima atlàntic, la biodiversitat es molt característica igual que els seus paisatges. A continuació, us presentarem els programa de les experiències dels dies 24-30 d’agost:

Seguim amb els festivals de senderisme d’aquest any amb la tercera edició de la “Val d’Aran Walking Festival” -amb col·laboració amb IDAPA-, un territori molt especial degut a la gran influència de clima atlàntic, donant lloc a paisatges característics. La organització del festival ha organitzat un total de 27 rutes de senderisme de muntanya de diferents nivells i recorreguts, per tal de donar a conèixer la seva xarxa de camins, patrimoni cultural i arquitectònic. Seguidament, trobareu les experiències proposades d’aquest festival o podeu clicar al següent enllaç:

DIMARTS 25 d’agost:

  • Descoberta del circ i estanys de Besiberri (5h en total) Un itinerari que ens portarà per indret privilegiats situats als peus del massís de Besiberri. Parets granítiques de gairebé 3.000 m rodejats de paisatges que ens robaran el cor, com els estanys de Bessiberi, un dels paratges més rellevants de la zona S de la Val d’Aran!
  • Taller d’herbes medicinals! Caminant pels boscos de la zona trobarem vàries plantes silvestres les quals potser desconeixem. Aquest taller ens ajudarà a reconèixer les espècies medicinals, conservar-les i treure profit de les seves qualitats!

 

DIMECRES 26 d’agost:

  • Ens introduïm a les entranyes de la Mina Victoria (2h en total) Aquesta mina és un de les explotacions mineres més rellevants de la Val d’Aran, creada a principis del segle XX per satisfer la gran demanda de matèries primeres a causa de la revolució industrial. A través d’un breu itinerari podrem descobrir part de les infraestructures que actualment encara es conserven.
  • Visitem Montgarri! (3h en total) Un entretingut itinerari pels paisatges d’alta muntanya, en aquest cas per l’altiplà del Pla de Beret. En aquest preciós indret hi trobem el naixement de la Noguera Pallaresa i el Garona. Al fons de tot, un conjunt arquitectònic de renom, el Santuari de Montgarri i les restes del poble que l’hi dona el nom.

DIJOUS 27 d’agost:

  • Descobrim la Forcanada i el Lac des Pois (5h en total) Aquest bonic paratge situat a la zona d’Artiga de Lin es considerat un dels racons més bonics de la Val d’Aran i no ens estranya! Un espectacular paisatge que alterna escarpades muntanyes, amb els famosos pics de Malh des Pos o Forcanada, amb el llac als seus peus. Una ruta pels aficionats al senderisme i a la geologia!

DIVENDRES 28 d’agost:

  • Coneixem les fonts del Garona! (3h en total) Una preciosa activitat per descobrir aquest paratge recobert de frondosos boscos d’avets i fagedes, que s’alternen amb innumerables torrents on flueix l’aigua de colors espectaculars. Sortirem pròxims a l’Artiga de Lin, recorrent el riu Joeu fins arribar al conegut salt d’aigua Uelhs deth Joèu, una surgència d’aigua que prové del massís de l’Aneto -gràcies al sistema càrstic subterrani de la seves muntanyes-.
  • Observem les estrelles! Aquesta entretinguda activitat nocturna guiada, ens permetrà descobrir les estrelles i les constel·lacions que es poden veure des de la Val d’Aran.

DISSABTE 29 d’agost:

  • Fem el camí de Beret! (2:30h en total) Un preciós itinerari on recorrerem el camí històric recuperat fa pocs anys, conegut pels habitants de la zona amb el nom del “Camin Es Formiguetes”. El recorregut surt de Salardú, per arribar a un espectacular mirador i posteriorment, descendir fins un dels pobles més bonics d’Espanya, Bagergue.
  • Descobrim els pobles de Naut Aran! (3h en total) A través d’un itinerari circular pel camí antic que comunicava els pobles d’aquesta vall, descobrirem el seu patrimoni cultural i arquitectònic com l’església de Santa Maria d’Arties o els Banhs d’Arties.

Aquest és només un petit resum de les principals activitats de cada dia, però n’hi ha moltíssimes més! A continuació trobarem el video promocional del festival de senderisme de la zona de l’any passat.

Així doncs, moltes experiències per gaudir d’un cap de setmana súper intens i especial! Te’l perdràs? Us recomanem visitar la web del festival https://festivalssenderismepirineus.cat/valdaran2020 on podreu informar-vos de totes les propostes i dubtes que tingueu! Estigueu atents als següents festivals!

             Col·labora:

Tradueix »